Siste nytt om rekruttering av fylkesdirektører

Bilde av sti i skog
Søknadsfristen for Telemark-stillingen er utvidet til 6. september, mens for Vestfold-stillingen er søknadsfristen ute. Foto: Dag G. Nordsveen

Av:

Charlotte N. Erikstad

Publisert:

26.08.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Stillingene som fylkesdirektør/prosjektleder for nye Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune ble lyst ut før sommeren. Søknadsfristen utvides for Telemark-stillingen.

Stillingen som fylkesdirektør / prosjektleder vil ha det overordnede ansvaret for å bygge og utvikle en organisasjon som skal være operativ fra 2024. Fra 1. januar dette året går prosjektlederen inn i stillingen som fylkesdirektør. 

Les mer: Lyser ut to stillinger som fylkesdirektør / prosjektleder

Utvider fristen for Telemark

Etter at søknadsfristen gikk ut 22. august, ble det besluttet å utvide fristen for stillingen i Telemark fylkeskommune til 6. september.

– Vi ønsker en bredere søkermasse, og rekrutteringsbyrået er i kontakt med potensielle søkere, sier Tone Berge Hansen (Ap), leder av tilsettingsutvalget i Telemark.

Mange søkere til Vestfold-stillingen

Rekrutteringen av en ny fylkesdirektør til Vestfold fylkeskommune har kommet et steg videre. Søknadsfristen har gått ut. 

– Vi har fått mange søkere til stillingen, og det er vi veldig glade for. Det er også godt kvalifiserte søkere. Det er ikke uvanlig at søkerne i slike prosesser ønsker å unntas offentlighet. Søkerlista er ikke offentlig enda, og det er fordi man jobber med å avklare om man kan imøtekomme ønskene, sier Mette Kalve (Ap), leder av tilsettingsutvalget i Vestfold.

Søkerlista vil bli offentliggjort så snart avklaringene er gjort med søkerne. 

Politisk styrt rekrutteringsprosess

Det er de folkevalgte som ansetter den øverste administrative lederen i fylkeskommunen. Derfor er rekrutteringen en politisk prosess. Mercuri Urval bistår i rekrutteringsprosessen.

Fylkestinget har vedtatt å sette ned to tilsettingsutvalg med totalt fire folkevalgte medlemmer fra hvert av hovedutvalgene. To tillitsvalgte følger hver sin rekrutteringsprosess.

Vi bygger nye fylkeskommuner

Følg prosessen med å forberede deling og bygging av Vestfold fylkeskommune og Telemark fylkeskommune.