Skien vertskapsby for NM-veka 2022

Dans fra NM-veka 2018.
Dans fra NM-veka 2018 Foto: Dag Oliver / relaxedsports.com via Norges Idrettsforbund

Denne uken er det NM-veka, og i år er det vår egen fylkeshovedstad Skien som er vertskapsby. Vestfold og Telemark fylkeskommune er stolt samarbeidspartner.

Denne uken er det gode muligheter til å få fantastiske kultur- og idrettsopplevelser i (nesten ) hele fylket – enten ved å delta som publikum eller rett gjennom TV-ruta på NRK og TV2!

NM-veka går av stabelen i Skien og omegn og TelemarksVeka har sendinger fra store deler av fylket og fysiske arrangementer i Midt-Telemark, Nome og Notodden.

«Være bidragsyter og samarbeidspartner i gjennomføringen av NM-veka i Skien, Paraveka og TelemarksVeka» er et av tiltakene i fylkeskommunens kulturstrategi Vestfold og Telemark – der mennesker møtes 2021 -2024. (Paraveka er slått sammen med TelemarksVeka).

Fylkeskommunen har støttet arrangementene økonomisk og har deltatt i planleggingsfasen. Nå inviteres alle til å ta del i denne store idrettsfesten!

Det skal kåres nærmere 60 norgesmestere disse dagene og gjennomføres World cup på rulleski i fantastiske omgivelser. Og det beste av alt – det er at NM Veka og TelemmarksVeka i praksis viser hvordan alle kan inkluderes på samme arrangement og på samme arrangør- /feriedestinasjon.

NM-veka 2022

NM-veka er at samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund, med Norsk Tipping som hovedsponsor. Det er et fellesarrangement for å vise mangfoldet av idretter i Norge og hvor det skal kåres norgesmestere i grener som aquabike, boccia, rullestolrugby, akrobatflyving, og hiphop/breaking, for å nevne noen.

NM-veka går på rundgang i Norge og i år er det Skien som er vertsby med Vestfold og Telemark idrettskrets som lokal arrangør.

Kanalrennet---rulleski_900x480px.jpg
Fra rulleskirennet Kanalrennet. Foto: Sommerland skifestival

Programmet er fullspekket med spektakulære idrettsøvelser og i tillegg er det laget et fantastisk kulturprogram som det er verdt å sjekke ut.

NM-veka 2022 er gratis for publikum!

Åpningsseremonien til NM-veka er i Lundeparken utenfor Ibsenhuset kl. 14:00 – 14:30 onsdag 22.juni.

Fylkesordfører Terje Riis Johansen, ordfører Hedda Foss Five og idrettspresident Berit Kjøll åpner arrangementet. Det blir fallskjermhopping, luftballong og i tillegg får du høre live-versjonen av den rykende ferske NM-låta «Holde liv i flammen»! Den er lokalprodusert av Espen Gjelstad Gundersen og Martin Vinje og fremføres av Guro Kaasa. Hør låta og se musikkvideoen på YouTube.

TelemarksVeka

TelemarksVeka er et årlig arrangement som arrangeres for sjette gang, og her møtes idrett, kultur og reiselivsopplevelser i en skjønn forening! Det er en uke med spennende arrangementer over store deler av fylket, i samarbeid med TV2.

I 2022 skal TelemarksVeka, i samarbeid med Norges Skiforbund og lokale idrettslag, arrangere FIS Roller Ski World Cup på rulleski. TelemarksVeka Para arrangeres for første gang i 2022, i samarbeid med Norges Idrettsforbund, Olympiatoppen, Kulturdepartementet, Stiftelsen VI og en rekke andre nasjonale og lokale aktører. Ambisjonen er å likestille idretten og bruke TelemarksVeka’s merkevare til å utgjøre en forskjell i samfunnet generelt.

Sammen med TV2, Visit Telemark og lokale idrettslag skal det formidles idrettsglede og prestasjoner på et høyt nivå.

Se også:

 

Av:

Therese Surdal Lahus

Publisert:

22.06.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18