Re-elever tar over vedlikeholdsansvar for vei

Norah Norum Sørby og Andreas Wigart, er to av de 43 eleven fra anleggsteknikk på Re Videregående som nå skal drifte og vedlikeholde Merkdamsveien i Ramnes. Foto: Freddy S. Fagerheim

Av:

Freddy S. Fagerheim

Publisert:

24.09.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

43 elever ved Re-videregående skal ta over vedlikeholdsansvaret for 4,6 kilometer vei i Ramnes. Noe av det elevene får jobbe med, er grøfting, lage stikkrenner og sprenge fjell.

Elevene på VG2 ved anleggsteknikklinja får nå jobbe med virkelige ting i skolesammenheng. Nå tar nemlig skolen over vedlikeholdsansvaret for Merkedamsveien i Tønsberg kommune.

– Det er veldig gøy, og jeg er veldig fornøyd med at vi får mye praktisk arbeid. Vi lærer mye mer av dette enn bare å sitte med teorien på skolebenken, sier Norah Norum Sørby.

Hennes mål er å bli anleggsgartner, og hun ser stor nytte av denne måten å lære på.

God læring

Det er Vestfold og Telemark fylkeskommune som har ansvaret for veien, og Mesta har vedlikeholdskontrakten. Men nå gir de altså fra seg selve jobbe med veien til anleggsteknikk og elevene fra Re videregående.

– Det er veldig moro å oppleve hvordan det blir når vi kommer til det virkelige arbeidslivet. Nå får vi rehabilitere vei, og vi får lært og gjort mye forskjellig. Det er en stor fordel ikke å komme helt blank når vi skal ut i arbeidslivet. Nå lærer vi å stå opp om morran og være på jobb, sier Andreas Wigart, som også går på anleggsteknikk på Re videregående.

Vanligvis jobber elevene på et øvingsområde, men det å være ute å ta del i faktisk og samfunnsnyttig arbeid mener skolen selv er veldig viktig i overgangen fra skole til arbeidslivet.

– Neste år skal elevene ut i praksis, og at de har med seg bredere erfaring fra det virkelige anleggslivet, er gull verdt, mener Bent Gunnerød, som er anleggsleder på Re vgs.

Bilde av Bent Gunnerød, anleggsleder
Bent Gunnerød er anleggsleder på Re videregående