Smitte og tiltak ved de videregående skolene

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

14.04.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

De videregående skolene i de tidligere Vestfold-kommunene fortsetter på rødt nivå til og med 16. april. De øvrige videregående skolene i fylket er på gult nivå.

Fagskoler og voksenopplæringen fortsetter med digital undervisning og følger tiltak på 5b.

Notodden videregående skole

Ved Notodden videregående skole har en elev testet positivt på korona. Det er registrert 55 nærkontakter til den smittede. Husstandsmedlemmene til disse nærkontaktene er satt i ventekarantene til den første av nærkontaktens to tester er bekreftet negativ. I tillegg får 110 elever innkalling til test i dag. Disse elevene betegnes ikke som nærkontakter, men blir bedt om å holde seg hjemme i karantene inntil det har kommet svar på testen.

På bakgrunn av smittesituasjonen, holder Notodden videregående skole stengt onsdag 14. april, og forbereder undervisning på rødt tiltaksnivå på torsdag 15. april og fredag 16. april.

Elevene vil i løpet av onsdagen få beskjed på Teams om hvordan undervisningen vil bli lagt opp resten av uka.

Kragerø videregående skole

En elev ved Kragerø videregående skole er bekreftet smitte. Vedkommende har ikke vært på skolen siden forrige onsdag. En klasse vil motta digital undervisning ut uken, og to lærere er i karantene i samme periode.

Skien videregående skole

Det er også bekreftet smitte blant elever på Skien videregående skole. Som følge av dette er 10 elever satt i karantene. Cirka 40 elever og tre lærere er satt i ventekarantene. Smittesporing pågår, og bildet kan endre seg. Skolen har informert alle elever som er berørt av smittetilfellene. Øvrige elever følger skolens planer på gult nivå i trafikklysmodellen ut uka.