Bekreftet smitte ved tre videregående skoler i Vestfold og Telemark

Foto: Foto: Mostphotos/Hannu Viitanen

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

01.11.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det er i løpet av helgen oppdaget koronasmitte hos elever ved tre av fylkets videregående skoler. Smittesporing og nødvendige tiltak gjennomføres i samarbeid med smittesporingsteam og kommuneoverleger ved de berørte skolene.

Smitte er registrert ved Porsgrunn videregående skole, Holmestrand videregående skole og Re videregående skole.

Porsgrunn videregående

Det ble fredag bekreftet smitte hos en elev på tredje trinn ved Porsgrunn videregående skole. Elever og lærere i den aktuelle klassen, samt to programfagsklasser er satt i karantene. 12 elever som er definert som nærkontakter har testet negativt i helgen. Resterende elever og ansatte i karantene vil bli testet mandag morgen.


Holmestrand videregående skole

Fredag ble det også oppdaget smitte hos en elev ved Holmestrand videregående skole. Totalt er elever i tre klasser og fem lærere satt i karantene.


Re videregående skole

Sent lørdag kveld ble det påvist smitte hos en elev ved Re videregående skole i Tønsberg.  Skolen har siden søndag formiddag samarbeidet tett med smittesporingsteamet i Tønsberg kommune for å varsle de involverte. Alle definerte nærkontakter har mottatt sms og vil bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam. Samtlige nærkontakter vil bli satt i karantene i 10 dager og oppfordret til å teste seg.

Kommende tiltak

Alle skolene har gode beredskapsplaner for smittevern og tett samarbeid med kommuneoverleger/smittesporingsteam. Situasjonen ved de tre skolene følges tett opp, og utfallet av testene som gjennomføres i helgen vil påvirke hvilke tiltak som iverksettes den neste uken. Elever i karantene vil få mulighet til å gjennomføre undervisning digitalt.