Smittetiltak ved skolestart

Illustrasjon av koronavirus
Foto: Mostphotos/WildMedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

30.12.2021

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Nasjonale myndigheter har bestemt at alle landets videregående skoler starter på rødt tiltaksnivå etter juleferien. Elever og ansatte blir også oppfordret til å teste seg det siste døgnet før skolestart.

De videregående skolene i Vestfold og Telemark starter året med planleggingsdag for ansatte mandag 3. januar. Første skoledag for elevene er tirsdag 4. januar.

De nasjonale tiltakene varer i første omgang frem til 14. januar. 

Hurtigtesting ved skolestart

Nasjonale myndigheter anbefaler alle elever og ansatte i videregående skole å teste seg i løpet av det siste døgnet før skolestart. Kommunene vil tilrettelegge for testing, og informere om hvordan testing skal gjennomføres på egne nettsider.  

Unntak fra smittekarantene for elever og ansatte

Unntaket fra smittekarantene for barn, som ble innført 15. desember, gjelder fortsatt. Barn og unge under 18 år og elever i videregående skole som har fylt 18 år skal kun i smittekarantene dersom de bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet. Det er anbefalt at de tester seg på dag 3 og 7.

Ansatte i skolen er av nasjonale myndigheter nå definert som samfunnskritisk personell.  Fra 1. januar er ansatte i videregående skole og i voksenopplæringen derfor unntatt smittekarantene i arbeidstiden. De er unntatt karantene fra første dag, men må teste seg på døgn 3 og 7 etter nærkontakt. Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte bor sammen med eller er tilsvarende nær den som er smittet.

Mer informasjon om koronatiltak og nye karantenebestemmelser for elever og ansatte i skolen finner du her.


Emneord:

Koronavirus