Søk støtte til bedriftsintern opplæring

Bedrifter som er i omstilling kan søke Vestfold og Telemark fylkeskommune om støtte gjennom ordningen Bedriftsintern opplæring (BIO).
Bedrifter som er i omstilling kan søke Vestfold og Telemark fylkeskommune om støtte gjennom ordningen Bedriftsintern opplæring (BIO). Foto: Frank Tindvik

Av:

Charlotte Erikstad

Publisert:

18.08.2022

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Ordningen med bedriftsintern opplæring (BIO) gir pengestøtte til bedrifter som vil styrke de ansattes kompetanse. For høsten 2022 er søknadsfristene 20. september og 10. november

Vi arrangerer digitalt informasjonsmøte tirsdag 6. september kl. 08.00-09.00. På møtet vil vi gi mer informasjon om ordningen og gi råd for å skrive en god BIO-søknad

– Ny teknologi og kravet til «grønn bærekraft» stiller svært ulike og nye krav til hvordan varer og tjenester omsettes i samfunnet. Hittil i år har 23 bedrifter i Vestfold og Telemark fått tilskudd av BIO-ordningen for å møte utfordringene med ny og tidsriktig kompetanse, sier Hans Jacob Edvardsen. Han leder BIO-teamet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Bio-teamet er tilgjengelig for alle bedrifter som trenger informasjon og veiledning for å søke om BIO-midler.  

To frister

Det blir to søknadsfrister i høst, én i september og én i november. I 2022 er det så langt delt ut støtte for omkring 4,4 millioner kroner. Det er drøyt fem millioner kroner igjen til fordeling. 

LES MER: Finn ut mer om hvordan du søker om BIO-midler 

MELD DEG PÅ digitalt info.møte tirsdag 6. september kl 08.00-09.00: Påmeldingslink til informasjonsmøte: Klikk her

Informasjonsmøtet vil være nyttig for de som vurderer å søke og for de som har bestemt seg for å søke, men som ønsker innspill til å skrive en best mulig søknad.

Ta kontakt for veiledning 

Bedrifter som trenger veiledning for å sende en søknad, men som ikke kan delta på informasjonsmøtet, kan kontakte en rådgivere i fylkeskommunens BIO-team. Her finner du kontaktinformasjon.  

Hans Jacob Edvardsen forteller at støtte til bedriftsintern opplæring har hatt stor betydning for bedrifter i fylket.  

Omstilling er ikke nødvendigvis lange, omfattende og krevende prosesser. Oftest er det enkle og konkrete, men gjennomtenkte grep som skal til. Det handler altså ikke alltid om de store og radikale innovasjonene.  

Må være i omstilling

– I BIO-ordningen ser vi ofte at opplæring knyttet til mindre, trinnvise forbedringer av eksisterende produkter, tjenester, prosesser og organisasjoner bidrar til kompetanse som trygger arbeidsplassen. Samtidig økes konkurransekraften, sier Edvardsen. 

For å motta tilskudd fra BIO må opplæringen knyttes tydelig til den omstillingen bedriften står ovenfor. Denne omstillingen må beskrives konkret i søknaden.