Søker kandidater til Vestfold og Telemarks litteraturpris og Fylkeskulturprisen

I 2019 mottok rockebandet Seigmen «Kunstnerprisen i Vestfold». Fra 2020 heter prisen Fylkeskulturprisen, etter sammenslåingen av Vestfold og Telemark Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

22.06.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Kjenner du til en forfatter, kunstner eller kulturaktør som har utmerket seg innenfor fylkets litteratur-, kunst- eller kulturliv? Da kan du foreslå han eller henne som kandidat til Vestfold og Telemarks litteraturpris eller Fylkeskulturprisen for 2020.

For første gang prisene skal deles ut for det nye fylket, Vestfold og Telemark, og begge har som formål å gi honnør og anerkjennelse til mottakerne. Litteraturprisen på kr. 25 000 skal tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold og Telemark fylke. Fylkeskulturprisen er på kr. 75 000, etter at de to tidligere fylkenes priser er slått sammen – og skal tildeles en aktiv kunstner eller kulturaktør som har gjort en viktig innsats for kunst- og kultur i fylket.

Frist 15. august

Kandidater til begge prisene kan kun foreslås av andre enn kandidatene selv. Det er hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket som behandler forslagene og beslutter hvem som skal motta prisene. Utvalgsleder Maja Foss Five håper på mange gode kandidater.

- Vestfold og Telemark er et litteratur- og kulturfylke, med mange dyktige og talentfulle forfattere og utøvere innenfor ulike sjangre. Vi håper det kommer inn mange gode forslag på kandidater fra hele vårt langstrakte og mangfoldige fylke, sier hun.

Fristen for å foreslå kandidater er 15. august, og gjøres via skjemaer på fylkeskommunens nettsider her: