Sterk smitteøkning ved flere skoler i pinsen

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

24.05.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det har i løpet av helgen blitt konstatert en sterk smitteøkning ved flere av de videregående skolene i de tidligere Vestfold-kommunene. Nærmere tusen elever og ansatte ved Thor Heyerdahl videregående skole er mandag i karantene eller ventekarantene.

Thor Heyerdahl videregående skole

Smittesituasjonen ved Thor Heyerdahl videregående skole er svært uoversiktlig, og det ble sent lørdag kveld klart at nærmere tusen elever og ansatte ved skolen er i karantene eller ventekarantene. Kommuneoverlegen i Larvik har besluttet at samtlige elever skal testes, og ber alle skolens elever, også dem som ikke allerede er i karantene eller ventekarantene, om å oppføre seg som om de er karantene inntil smittesituasjonen er mer oversiktlig. Det vil bli digital undervisning for alle elever den kommende uken. Skolens ansatte og elever har i løpet av helgen blitt informert om situasjonen og kommende undervisningsplaner via SMS og Teams.

Sandefjord videregående skole

Ved Sandefjord videregående skole ble det lørdag konstatert at cirka 35 lærere og 250 elever er i karantene. Kommunelegen i Sandefjord besluttet søndag kveld at de videregående skolene i kommunen skal opprettholde gult tiltaksnivå i trafikklysmodellen den kommende uken. Med bakgrunn i at en fjerdedel av elevene og et svært høyt antall ansatte er i karantene, planlegger skolen for digital opplæring fra og med tirsdag 25. mai til og med fredag 28. mai. Planlagte, utsatte og viktige prøver vil bli gjennomført i idrettshallen som planlagt. Opplæringen for HLT fortsetter som planlagt på gult nivå.

Re videregående skole

Ved Re videregående skole ble det lørdag konstatert at tre elever har testet positivt på korona. Som følge av dette er cirka 100 elever og seks ansatte i karantene.

Nøtterøy videregående skole

En voksen ved skolen er i helgen konstatert smittet. I samråd med kommunelegen har rektor konkludert med at dette smittetilfellet ikke får konsekvenser for driften ved skolen den kommende uken.

Melsom videregående skole

Skolen følger ordinære planer på gult nivå i trafikklysmodellen den kommende uken.