Svært høye smittetall ved flere videregående skoler

Foto: Mostphotos/Wildmedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

11.05.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Det er de siste dagene meldt om svært mange smittetilfeller ved flere av fylkets videregående skoler. En stor andel av de smittede er russ.

Det ble i helgen meldt om flere nye smittetilfeller blant elever og ansatte ved de videregående skolene i Grenland. Store grupper ble satt i karantene og ventekarantene, og samtlige videregående skoler i Grenland startet uken på rødt nivå.

Horten videregående skole

Horten videregående skole bekrefter tirsdag kveld at skolen har totalt 18 elever på Vg3 som er konstatert smittet. Situasjonen er svært uoversiktlig, og et stort antall elever og ansatte vil bli satt i karantene. Smittesporing pågår ut over kvelden og natten. Som følge av situasjonen gjennomfører skolen hovedsakelig digital opplæring i morgen onsdag.

Greveskogen videregående skole

Flere elever og en ansatt ble søndag satt i karantene etter at elever som har vært med på russebusser i området er smittet. Ingen av skolens elever er så langt bekreftet smittet.

Melsom videregående skole

En av skolens elever fikk i helgen påvist smitte. Som følge av dette ble 30 elever satt i karantene.

Færder videregående skole

To nye elever ble i helgen bekreftet smittet. Elevene var allerede i karantene.

Nøtterøy videregående skole

Skolen har tirsdag 39 elever i karantene og ventekarantene. Det er hovedsakelig elever på vg3. Alle elevene testes tirsdag. Foreløpig er ingen bekreftet smittet.

Skogmo videregående skole

Skogmo videregående skole har tirsdag kveld cirka 120 elever i karantene eller ventekarantene, og flere lærere er i ventekarantene. Skolen har til og med onsdag hovedsakelig digital undervisning, men enkelte grupper er fysisk tilstede på skolen. Planlagte vurderingssituasjoner blir prioritert. 18. og 19. mai følges ordinær plan på rødt nivå med cirka halvparten av elevene tilstede på skolen.

Porsgrunn videregående skole

Skolen bekrefter tirsdag ytterligere to smittetilfeller. Tre klasser og syv lærere er satt i karantene som følge av dette.

Re videregående skole

En elev teste søndag positiv.  Eleven har ikke vært på skolen siden torsdag. Hele klassen satt i ventekarantene.

Thor Heyerdahl videregående skole

En elev er tirsdag bekreftet smittet. Som følge av dette er 16 elever og en ansatt satt i karantene.

Sandefjord videregående skole

Ved Sandefjord videregående skole er sju elever bekreftet smittet. Elevene har ikke vært på skolen denne uken. Tilfellene får derfor ingen konsekvenser for øvrige elever og ansatte på skolen.

Hjalmar Johansen videregående skole

En ansatt og 20 elever ved skolen er bekreftet smittet i perioden fra 1.mai til 11. mai. Cirka 200 elever er i karantene, 30 elever er i ventekarantene og 22 ansatte er i karantene eller ventekarantene.

Videregående skoler i Holmestrand kommune

Holmestrand kommune setter alle skoler på rødt nivå til og med 28. mai. Bakgrunnen er en smittesituasjon kommunen omtaler som bekymringsfull.