Tannklinikkene åpner for pasientbehandling 11. desember

Borgejordet tannklinikk i Larvik.

Av:

Eva Susanne Drugg

Publisert:

10.12.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Porsgrunn tannklinikk og Borgejordet tannklinikk i Larvik åpner for pasientbehandling fra og med fredag 11. desember.

De to tannklinikkene stengte umiddelbart etter at det ble påvist smitte hos nærkontakter til to av de ansatte 1. desember. Smittesporing ble iverksatt umiddelbart og alle de ansatte ble testet.

Det ble senere bekreftet at de to ansatte testet positivt for koronaviruset. Det er i etterkant ikke påvist smitte blant noen av de andre ansatte på klinikkene.

- Det at ingen av de andre ansatte ved klinikkene testet positivt for korona, viser at våre smittevernrutiner fungerer godt. Våre ansatte står på, de er gode på smittevern og hygiene. Det er en stor trygghet for pasienter, ansatte og pårørende, sier direktør for sektor for tannhelse og forebygging og leder for fylkets offentlige tannleger, Turid Kristoffersen.

Ansatte er testet og ute av karantene, og begge klinikkene har gjennomført smittevask.

- Når klinikkene nå åpner dørene etter halvannen ukes nedstenging, er det helt trygt for både pasienter, pårørende og ansatte å komme tilbake.

- Rask og riktig håndtering

Beredskapskoordinator i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Hallgeir Henry Henriksen, berømmer håndteringen og innsatsen i forbindelse med smitteutbruddet.

- De to klinikkledernes raske reaksjon var utslagsgivende for at ikke flere ble smittet. Jevnlige møter mellom klinikkledelsen, beredskapsledelsen og kommunikasjonseksjonen har bidratt til at pasienter og ansatte har fått rask og viktig informasjon underveis i prosessen, sier Henriksen.

 


Emneord:

Koronavirus