– Ny teknologi og kravet til «grønn bærekraft» stiller svært ulike og nye krav til hvordan varer og tjenester omsettes i samfunnet. Så langt har 140 bedrifter i Vestfold og Telemark benyttet seg av BIO-ordningen for å møte utfordringene med ny og tidsriktig kompetanse, sier Hans Jacob Edvardsen.
Han leder BIO-teamet i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Teamet er tilgjengelig for alle bedrifter som trenger informasjon og veiledning for å søke om BIO-midler.
Det blir tre søknadsfrister i høst, én hver måned. Så langt i år er det delt ut støtte for til sammen 18 millioner kroner. Det er 12 millioner kroner igjen til fordeling.
LES MER: Finn ut mer om hvordan du søker om BIO-midler
Ta kontakt for veiledning
Bedrifter som trenger veiledning for å sende en søknad, kan kontakte en rådgivere i fylkeskommunens BIO-team. Her finner du kontaktinformasjon.
Hans Jacob Edvardsen forteller at støtte til bedriftsintern opplæring har hatt stor betydning for bedrifter i fylket.
– Innovasjon og omstilling er ikke nødvendigvis lange, omfattende og krevende prosesser. Oftest er det enkle og konkrete, men gjennomtenkte grep som skal til. I BIO-ordningen ser vi ofte at enkle, «inkrementelle innovasjoner» bidra til kompetanse som trygger arbeidsplassen, samtidig som konkurransekraften økes, sier Edvardsen.
Inkrementelle innovasjoner er mindre, trinnvise forbedringer av eksisterende produkter, tjenester, prosesser og organisasjoner. Det handler altså ikke alltid om de store og radikale innovasjonene.