Tilbyr unge idrettsutøvere et unikt toppidrettstilbud

I Vestfold og Telemark Toppidrett får utøverne møte utøvere innen ulike kunstneriske uttrykk, her på dansekurs med Navid Rezvani i 2019. Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

28.04.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Nå kan idrettsutøvere i alderen 15-19 år søke om plass i Vestfold og Telemark Toppidrett for 2021-2022. De som kommer med, kan se frem til et innholdsrikt tilbud med alt fra samlinger til coaching og et eget kulturprogram.

Vestfold og Telemark Toppidrett er et samarbeidsprosjekt mellom idrettskretsen og fylkeskommunen som ble startet i 2003, og et unikt tilbud i sitt slag i Norge. Målet er å gi unge idrettsutøvere i fylket et løft på veien i sin karriere som en fremtidig toppidrettsutøver. Nå skal ny utøverstall tas ut.

Fokus på hele mennesket

Utøverne får et bredt tilbud, med to årlige samlinger med felles treningsøkter, foredrag, workshops og sosiale aktiviteter. Gjennom året har utøverne tilgang på individuell oppføling/coaching, veiledning innen kosthold og mental trening, og tilbud om fysikalsk behandling. Et eget kulturprogram, som utvikles av fylkeskommunen, er dessuten en del av tilbudet.

- Vi er stolte over dette satsingsprosjektet, som skal bidra til å gi våre unge, lovende idrettsutøvere et verdifullt supplement i sin treningshverdag. For å lykkes i toppidrett, må utøveren legge ned stort arbeid både fysisk, psykisk og sosialt. I Vestfold og Telemark Toppidrett er det fokus på hele mennesket, gjennom blant annet kulturprogrammet. Her får utøverne møte kunstnere som utfordrer de til å presse grenser på nye måter, og gir de nye perspektiver og inspirasjon, forteller Maja Foss Five, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylkeskommunen.

Kulturprogrammet, skal sammen med kompetansepåfyll på aktuelle områder som medietrening, bruk av sosiale medier og antidoping – bidra til å styrke den enkelte ungdom og gjøre de mere trygge i ulike situasjoner de vil kunne oppleve i sine liv som toppidrettsutøvere.

Søknadsfrist 9. mai

Det er årlig opptak av utøvere, og «stallåret» følger skoleåret. Frist for å søke opptak for 2021-2022 er 9. mai. Utøvere som er aktuelle for uttak må representere et idrettslag tilsluttet Vestfold og Telemark idrettskrets, må kunne vise til prestasjoner på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i sine idretter, og ha klare mål for sin karriere fremover.

- Vi håper på mange gode søknader fra hele fylket. Med koronapandemien har vi ikke fått gjennomført som normalt det siste året. De fleste utøverne som har deltatt tidligere forteller at det å møte andre og utveksle erfaringer på tvers av idretter er spesielt verdifullt, så vi ser frem til samlinger igjen når det er mulig, sier ansvarlig for Vestfold og Telemark Toppidrett i fylkeskommunen og styremedlem, Bård Andresen.

Blant tidligere utøvere i satsingsprogrammet finner vi OL, VM og EM-medaljevinnere som roer Kjetil Borch, håndballspiller Nora Mørch, og rifleskytter Jeanette Hegg Duestad.

 

Det kan søkes om opptak til Vestfold og Telemark Toppidrett her

Følg Vestfold og Telemark Toppidrett på Facebook her