Tiltak ved videregående skoler etter påske

Foto: Mostphotos/WildMedia

Av:

Kristine Mellefoss

Publisert:

25.03.2021

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Vestfold og Telemark fylkeskommune har i ettermiddag gjennomført et ekstraordinært beredskapsmøte for å avklare situasjonen ved de videregående skolene etter påske.

Skolene vil i uken etter påske sette av tid til å oppdatere sine planer for gult og rødt tiltaksnivå etter den reviderte trafikklysmodellen som trer i kraft 12. april.

Følgende tiltak gjelder for de videregående skolene uken etter påske, fra tirsdag 6. april til fredag 9. april:

  • Skolene som i uke 12 har vært på rødt nivå i trafikklysmodellen, fortsetter på rødt nivå i henhold til sine planer​ i uke 14.

  • Skolene som uke 12 har hatt heldigital opplæring, skal etter påsken følge skolens planer på rødt nivå.
  • Skolene som har vært på gult nivå i uke 12, fortsetter på gult nivå i uke 14.

Alle disse forholdene gjelder, med mindre kommunal smittevernmyndighet beslutter noe annet.

Det er planlagt beredskapsmøter i påsken og første arbeidsdag etter påske.


Oppdatert status ved skolene

  • Ved Bø videregående er en ny elev konstatert smittet. Det er altså for øyeblikket to smittede ved skolen. Ca. 220 elever, 10 ansatte og to andre voksne er i karantene. Skolen fortsetter med digital opplæring i morgen fredag 26. mars.

  • Ved Sandefjord videregående skole er en elev bekreftet smittet. Eleven har ikke vært på skolen de siste dagene, og dette får derfor ingen ytterligere konsekvenser for andre på skolen.

  • Ved Kragerø videregående skole har to nye elever testet positivt. Kragerø kommune har utfordringer med testkapasiteten, noe som innebærer et stort antall personer er i ventekarantene. Skolen gjennomfører digital opplæring ut denne uka.