To nye direktører ansatt i Vestfold og Telemark fylkeskommune

Gunnar Berg Treidene (til venstre) er ansatt som ny direktør for samferdsel, miljø og mobilitet, mens Øistein Brinck (til høyre) blir direktør for samfunnsutvikling, internasjonalisering og klima.

Publisert:

01.03.2019

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Gunnar Berg Treidene er ansatt som ny direktør for samferdsel, miljø og mobilitet, mens Øistein Brinck blir direktør for samfunnsutvikling, internasjonalisering og klima i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Hvem som får stillingen som direktør for kultur, regional identitet, idrett og frivillighet blir avgjort i løpet av neste uke.

– Jeg er svært glad for å få Gunnar og Øivind med på laget. Dette er to anerkjente og dyktige ledere som vil være viktige for nye Vestfold og Telemark fylkeskommune fremover. Det var hard konkurranse om stillingene, og jeg er glad for at nye Vestfold og Telemark fylkeskommune er en attraktiv organisasjon for både eksterne og interne søkere, sier prosjektleder Jan Sivert Jøsendal.

Ledergruppen snart fulltallig

Det var 5 personer som søkte stillingen som direktør for samferdsel, miljø og mobilitet, mens 16 personer som søkte stillingen som direktør for samfunnsutvikling, internasjonalisering og klima.

Ledergruppen i den nye fylkeskommunen er nå nesten komplett. 7 av 8 direktører og begge utviklingslederne er nå ansatt. Prosessen med rekruttering av direktører blir avsluttet med ansettelse av ny direktør på kulturfeltet neste uke.

Både Treidene og Brinck begynner i stillingene sine så raskt som mulig.

Om de nye direktørene

 Samferdsel, miljø og mobilitet

Gunnar Berg Treidene er ansatt i stillingen som direktør for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Han har lang og tung ledererfaring fra topplederstillinger gjennom 30 år. Dette inkluderer blant annet større entreprenør- og vegdriftselskaper som Presis Vegdrift AS, Lemminkäinen AS og Mesta AS men også fra andre selskaper som Unitor, Peterson Emballasje, Norpapp og Norsk Data. Gunnar kommer nå fra stillingen som leder for Presis Vegdrift AS, Norges tredje største virksomhet for drift og vedlikehold av vei i Norge.

Treidene har gjennomført fusjoner og sammenslåinger av organisasjoner i en rekke selskap. Nå sist i Presis Vegdrift der flere selskap er slått sammen og negative resultater er snudd til vekst og overskudd. Han har også tidligere gjennomført betydelige omstillinger med godt resultat.

I flere av sine lederjobber har han hatt ansvar for internasjonal virksomhet. Han har da hatt ansvar for organisasjonsutvikling og resultater for virksomheter i mer enn 80 land og har således kompetanse på internasjonalt samarbeid som er relevant for denne stillingen.

Utdannelsesmessig har Treidene en mastergrad innen Industriell Økonomi og er i tillegg maskiningeniør og bedriftsøkonom. Han har fra tidligere erfaring med politisk arbeid på kommunalt nivå i Østfold. Gunnar Berg Treidene er nå bosatt i Larvik.

 Samfunnsutvikling, internasjonalisering og klima

Øistein Brinck er ansatt i stillingen som direktør for samfunnsutvikling, internasjonalisering og klima i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Tross relativt ung alder, har han lang erfaring fra tunge lederstillinger i statlige og kommunale virksomheter. Dette inkluderer Porsgrunn kommune, Kongsberg kommune og Drammen kommune, samt Forsvaret og NAV, både på kommunalt og regionalt nivå.

Han kommer nå fra stillingen som kommunalsjef i Porsgrunn kommune der han har hatt ansvar for 350 ansatte med stor bredde innen kommunal forvaltning og utvikling. Før han kom til Porsgrunn kommune, var han kommunalsjef og stedfortredende rådmann i Kongsberg kommune med ansvar for tekniske tjenester. Han har tidligere også vært prosjektleder i Drammen kommune.

Med denne bakgrunnen har han svært god kjennskap til områdene som inngår i stillingens ansvarsområde, og har mye kunnskap om samarbeidsflatene mellom fylkeskommuner, kommuner, statsetater, politikk, innbyggere og private aktører.

Øistein har en mastergrad i endringsledelse fra Universitetet i Stavanger og har før det en bachelorgrad fra Handelshøyskolen BI. Øistein Brinck er 43 år, er opprinnelig fra Odalen, men er nå bosatt i Tønsberg.

Spennende arbeidsplass

Nye Vestfold og Telemark fylkeskommune blir en spennende, ambisiøs og attraktiv kompetanseorganisasjon med ca. 4000 ansatte fra 1. januar 2020. Fylkeskommunen skal levere tjenester av høy kvalitet, utøve en profesjonell myndighetsrolle og være en sterk og resultatorientert samfunnsutvikler. Vestfold og Telemark blir en skapende og kulturelt rik region med ca. 423 000 innbyggere, 23 kommuner og 15 byer.


Emneord:

Nytt om navn