Trygg sykkelparkering i Tønsberg

Anne Rygh Pedersen, ordfører i Tønsberg kommune og Arve Høiberg, leder i hovedutvalget for samferdsel, åpnet og teste den nye sykkelparkeringen i Tønsberg i dag. Foto: Freddy S. Fagerheim

Av:

Freddy S. Fagerheim

Publisert:

21.09.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Nå kan du låse inn sykkelen din og la den stå trygt mens du er i Tønsberg sentrum. Sjekk om det er ledig og bestill plass før du bestemmer deg for å sykle til byen, via en app selvfølgelig!

- Sykkelboksene er et synlig bevis på at godt samarbeid over tid fører frem, og i dag har vi fått to flotte sykkelparkeringer i sentrum, sa Arve Høiberg, hovedutvalgsleder for samferdsel i fylket.

I dag fikk Tønsberg sentrum to SafeBikely sykkelparkeringer av den låsbare og tette sorten. Med en app på telefonen din kan du se i sanntid hvor det er ledig parkering og du kan reservere sykkelparkering der og da. Dermed er plassen din og du vet at det er ledig når du kommer frem. Inne i sykkelparkeingen er det plass til sykkelen, hjelmen og en ryggsekk, sier produsenten.

Anne og Arve tester sykkelparkeringa.jpg

Samarbeid gir resultater

Fylkeskommunen i Vestfold og Telemark har i flere år samarbeidet med Tønsberg kommune gjennom sykkelbysatsingen, og de nyåpnede sykkelboksene er finansiert av midler herfra. Hensikten til fylkets sykkelbysatsing er å støtte kommunen i sitt sykkelarbeid og å fremme sykkelsatsingen. Det har skjedd en stor revolusjon på el-sykler de siste årene, og de koster en del penger, derfor er det viktig med en trygg og god sykkelparkering, noe Tønsberg nå har fått på plass.

Mobilitetsuke

Som en del av årets Mobilitetsuke, hvor tema er "Uslippsfri mobilitet for alle" har vi i år valgt å satse litt ekstra på sykkel. Derfor har fylkeskommunen laget flere sykkelfilmer som handler om det å nesten være en syklist, altså en nestensyklist. Det er jo kjempelett å finne en unnskyldning for å la sykkelen stå, men så er det kanskje ikke så mye som skal til for å finne frem sykkelen og tråkke i vei. Kanskje du kjenner deg igjen i disse filmene?

For å teste sykkelparkeringen selv må du laste ned appen i din app-butikk. Søk etter SafeBikely og du er i gang.