Tvergakonferansen: Bygges de rette anleggene for fysisk aktivitet?

Jente i skateboardanlegg
Hvordan planlegge anlegg for fysisk aktivitet som innbyggerne faktisk ønsker seg? Det er tema på Tvergakonferansen 2022. Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

20.09.2022

Oppdatert:

09.02.2023 kl.10.08

Det bygges mange anlegg for fysisk aktivitet i Norge – men bygges de anleggene innbyggerne faktisk har behov for og ønsker seg? Bli med å lære mer om og diskutere dette på Tvergakonferansen 2022 den 28. september i Larvik.

Det er mange spørsmål som bør stilles før et inkluderende og attraktivt aktivitetsanlegg ser dagens lys, og mange opplever denne fasen som kronglete. Årets Tvergakonferanse vil ta for seg denne innledende fasen av et anleggsprosjekt. Konferansen er gratis, og relevant for alle som jobber med eller er frivillig engasjert i fysisk aktivitet, idrett, folkehelse og samfunnsplanlegging.

Tverga er en frivillig organisasjon etablert i 2018 av Ungdom og Fritid og Oslo Skateboardforening, på oppdrag fra Kulturdepartementet – som veileder kommuner og frivillige i utviklingen av arenaer for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, helt gratis.

Samarbeid for flere gode anlegg

Fylkeskommunen er en støttespiller og bidragsyter for kommuner og frivillige organisasjoner i arbeidet med å utvikle anlegg for fysisk aktivitet (nærmiljøanlegg) og idrett i fylket. Tverga er glade for å samarbeide for flere gode slike anlegg i Norge.

- Vi setter stor pris på å samarbeide med fylkeskommunene om utviklingen i anleggs- og aktivitetspolitikken i landet. Det er kjempegøy at fylkeskommunen er med på å arrangere Tvergakonferansen 2022. I arbeidet med vår visjon om "flere aktive, mer moro" får vi mye større slagkraft ved å ha fylkeskommunene på laget, sier Ragnhild Lorentzen, prosjektleder i Tverga.

Dette får du på Tvergakonferansen

  • Eksklusiv førpremiere på årets Tvergakonferanse – etterfulgt av workshop
  • Påfyll av inspirasjon, kunnskap og kompetanse om tidligfase i anleggsprosjekter
  • Øve på konkrete og relevante verktøy som kan tas med hjem

Sted: Bølgen Kulturhus, Larvik

Tid: 28. september kl. 10.00 – 15.30 (alle er invitert til kaffe og mingling fra 09.30)

Påmeldingsfrist: 23. september (gratis deltakelse!)

MELD DEG PÅ TVERGAKONFERANSEN 2022 HER