Ung idrettsutøver? Da kan du søke oss om stipend!

To unge friidrettsutøvere, Ina Halle Haugen til venstre
Friidrettsutøver Ina Halle Haugen (til venstre) var en av de som mottok toppidrettsstipend i 2022. Hun er også med i Vestfold og Telemark toppidrett. Foto: Kjell Vigestad

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

19.01.2023

Oppdatert:

23.08.2023 kl.08.18

Vi håper på mange søknader når vi snart skal dele ut totalt 320 000 kroner i stipender til unge toppidrettsutøvere i Vestfold og Telemark. Søknadsfristen er 15. mars.

- Vårt mål med toppidrettsstipendet er å bidra til talentutvikling i fylket, og å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke hvor utøvere opplever gode rammer for satsing, sier Maja Foss Five, leder i hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

I 2022 kom det inn 58 søknader, som var en betydelig økning fra tidligere år.

40 000 kr per stipend

Toppidrettsstipendet er innrettet mot unge idrettsutøvere og para-utøvere i alderen 18-23 år fra Vestfold og Telemark, som har et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Det kan søkes stipend til trening, konkurranse og utstyr. Det skal deles ut åtte stipender på 40 000 kroner hver.

- Vi har mange unge idrettsutøvere på et høyt nivå, innenfor mange idrettsgrener, i vårt fylke. Flere av dem er vi heldig å få følge på nært hold gjennom Vestfold og Telemark Toppidrett; talentprogrammet vi driver sammen med idrettskretsen. Toppidrettsstipendet kan være et betydelig bidrag i satsingen for mange utøvere. Nå venter vi på søknadene, sier Foss Five.

Toppidrettsstipend kan mottas mer enn en gang. Søknadsfristen er altså 15. mars.

Klikk her for mer informasjon om søknadskriterier og digitalt søknadsskjema.