Utsetter kulturstafett gjennom Vestfold og Telemark

Foto: LZBorher

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

25.03.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05

Med alle 23 kommuner med på laget var fylkeskommunen godt i gang med planleggingen av en kulturstafett gjennom fylket denne våren, for å markere nye Vestfold og Telemark. Som følge av koronavirusutbruddet er det nå besluttet å utsette stafetten til 2021.

Kulturstafetten skulle inneholde kulturarrangementer tilgjengelig for alle innbyggere i samtlige 23 kommuner, og skape aktivitet og positivt engasjement omkring vårt nye fylke gjennom å invitere innbyggerne til smakebiter på de mangfoldige kulturtradisjonene vi har i Vestfold og Telemark.

Fylkeskommunen vurderer situasjonen knyttet til det pågående koronavirusutbruddet fortløpende og følger rådene til nasjonale helsemyndigheter. Regjeringen vedtok 24. mars videreføring av tiltakene mot koronaviruset, som blant annet innebærer at alle kultur- og idrettsarrangementer avlyses til og med 13. april 2020 - med mulighet for forlengelse.

Beholder gode planer

- Det er grunn til å tro at den utfordrende situasjonen rundt koronaviruset vil prege samfunnet vårt i en god stund fremover. Alles oppmerksomhet og prioriteringer er rettet mot å redusere utbredelsen av viruset, og samtidig takle hverdagen på en best mulig måte. I fellesskap har vi derfor kommet frem til at det er riktig å utsette dette initiativet, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Samtidig er fylkesordføreren klar på at arbeidet som er gjort, ikke er forgjeves.

- Vi ønsker å opprettholde de gode planene vi har utarbeidet sammen. Samtidig er timing nå viktigere enn noen gang for at kulturstafetten skal få den positive effekten vi ønsker. Siden flere av arrangementene kommunene har foreslått som del av kulturstafetten er årlige, og mange av aktivitetene lokalt foregår på våren, tror vi våren 2021 er det beste nå, forklarer han.

Digital kultur

Kunst og kultur kan spille en verdifull rolle i vanskelige tider slik vi nå opplever. Kulturopplevelser kan løfte og oppmuntre, og bidra til å fjerne fokus fra bekymringer for en stund.

- Siden vi ikke kan ha fysiske kulturmøter nå, vil jeg oppfordre innbyggerne til å støtte opp under de mange kreative initiativene med digitale kulturopplevelser som vokser frem. Mange kulturaktører i fylket vårt står nå uten scene og publikum, og for at vi fortsatt skal ha et rikt og bærekraftig kulturliv når denne unntakstilstanden er over, håper jeg mange tar del i digitale kulturtilbud som tilbys, sier han.

Fylkesordføreren opplyser også at fylkesbiblioteket har styrket tilgangen til e-bøker gjennom appen Bookbites, der man kan låne e-bøker og digitale lydbøker gratis.

Mer informasjon om Bookbites her

 

Hold deg oppdatert

Koronaviruset: Tiltak og støtte for Vestfold og Telemark. Her får du  siste nytt, råd og informasjon om situasjonen.