Prosjektet fikk innvilget støtte fra EUs interregionale program for Øresund – Kattegatt og Skagerakk i desember, startet opp første januar og varer ut 2025. Det totale budsjettet er på 25, 8 millioner kroner hvorav 10,2 millioner er tilegnet de norske partnerne i prosjektet. Fra vårt distrikt deltar Vestfold og Telemark fylkeskommune, Larvik – og Grenland Havn og Powered by Telemark.

— Både politikerne og administrasjonen i fylkeskommunen har vært en pådrivere for Jyllandskorridoren. Det er gledelig at vi nå ser en bred interesse for å utvikle potensialet i dette prosjektet. Vi gleder oss til å komme i gang med for å utvikle effektiv og miljøvennlig transport i Jyllandskorridoren, sammen med partnere og aktører i Danmark, Norge og Sverige, sier prosjektansvarlig Linda Ehnmark i Vestfold og Telemark fylkeskommune.
Mange aktører
Grønn Jyllandskorridor består av 26 partnere fra kommuner, havner, transportører og næringslivet i Norge og Danmark.
— Vi vil gjennomføre flere arrangementer og ønsker dialog med aktører som ser muligheter og ønsker å investere i prosjektet, sier Ehnmark
Jyllandskorridoren er transportveien som knytter Sør-Norge sammen med Europa via havnene i Larvik, Grenland og Kristiansand over Jylland i Danmark. Med ferger er dette den korteste veien mellom Sør-Norge og kontinentet, og utgjør dermed en snarvei. Transportveien gir noen av de viktigste industriområdene i Norge direkte markedsadgang til det europeiske kontinentet. Ruten fungerer også som en avlastningsvei for transport på strekningen mellom Gøteborg og Oslo.

Prosjektet skal se på mulighetene som ligger i at EU nå har definert Jyllandskorridoren som en del av ScanMed som er en av EUs hovedkorridorer gjennom Europa.
Prosjektet har også som oppgave å analysere godsstrømmen, og se på potensialet for mindre klimaavtrykk. Det vil også bli satt fokus på å teste- og forbedre transportløsninger, kartlegge og legge til rette for økt bruk av mer miljøvennlig drivstoff. Prosjektet skal også kommunisere korridorens