Velkommen til Kulturkonferansen 2020: Kulturkraft i Vestfold og Telemark


Vi har gleden av å ønske kulturarbeidere, kunstnere, ansatte i kunst- og kulturinstitusjoner og andre som brenner for å utvikle kulturlivet i vårt nye, langstrakte og mangfoldige fylke velkomne til Kulturkonferansen 2020, i Ibsenhuset i Skien 29. oktober.

Den første Kulturkonferansen for Vestfold og Telemark har fått tittelen «Kulturkraft i Vestfold og Telemark». Direktør for kultur, regional identitet, idrett og frivillighet i fylkeskommunen, Else Blom, er glad for og endelig kunne samle kulturaktørene i det nye fylket til det som vil bli en årlig møteplass for fylkets kulturliv.

- Kultur er et svært viktig innsatsområde for by- og stedsutvikling, og kultur er en betydelig kraft for å holde fart i slikt utviklingsarbeid over tid. Å jobbe sammen i nettverk, dele kunnskap, erfaringer og opplevelser, er avgjørende for at vi skal lykkes med å skape et kulturfylke med stor K, som er vår ambisjon for Vestfold og Telemark. Vi håper at programmet frister med inspirerende, lærerike, spennende og humoristiske poster, sier Else Blom.

100 deltakere og livestream

I disse koronatider vil kun 100 deltakere få anledning til å møte på Ibsenhuset, for å sikre et godt smittevern - så her er det «førstemann til mølla» som gjelder. I tillegg vil Kulturkonferansen livestreames på Youtube-kontoen til Ibsenhuset.

- Vi håper de som ikke får plass, eller ikke har anledning til å delta av ulike årsaker, vil følge fylkets første kulturkonferanse på livestream - gjerne sammen med gode kollegaer og en hyggelig lunsj. Her er det mye godt kulturelt påfyll å få med seg, mener Else Blom.

Faglig påfyll og prisutdelinger

Programmet byr blant annet på deling fra arbeidet med ny kulturstrategi for Vestfold og Telemark - hvor kulturdirektøren selv er taler, et møte med norsk kulturlivs svar på Elon Musk; kulturentreprenør og gründer Erlend Mogård-Larsen, og erfaringsdeling fra Niels Offenberg, festivalleder for Kbh Læser en festival kjent for sitt samarbeid med mange ulike kulturaktører i København. Det skal dessuten deles ut fylkeskommunale kommunale kunstner- og toppidrettsstipender, og selveste Fylkeskulturprisen 2020.

Smittevernstiltak

Til de heldige som får sikret seg plass på Kulturkonferansen i Ibsenhuset, gjelder selvfølgelig smittevernreglene: Kom kun om du er frisk, hold god avstand til andre, ha god håndhygiene, og følg beskjeder som blir gitt underveis. Deltakerne vil også bli sittende med to seter mellom seg, så det skal oppleves trygt for alle som deltar.

 

Påmelding, program og mer informasjon om Kulturkonferansen 2020 her

Kulturkonferansen «Kulturkraft i Vestfold og Telemark» vil bli livestreamet her

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

12.10.2020

Oppdatert:

28.10.2022 kl.13.05