Arbeidslivets KulturSeilas

50 Shades of Grey på 50 minutter


Publisert:

09.01.2018

Oppdatert:

29.12.2020 kl.15.00

Latteren satt løst da de ansatte ved Jotron fikk presentert boktriologien «Fifty shades» på 50 minutter.

- Jeg er helt utmattet jeg nå, ler Merete Berdal, daglig leder i Jotron - etter at forfatter og programleder Liv Gulbrandsen tok medarbeiderne ved bedriftens avdeling i Horten med på en litteraturopplevelse utenom det vanlige. 

I løpet av 50 intensive minutter tok Gulbrandsen en lynrask gjennomgang av de 1800 sidene i de mye omtalte Fifty Shades-bøkene - med skrått blikk og en solid porsjon humor. Latteren i salen satt løst, og bokgjenfortellingen var tydelig en innertier blant de fremmøtte.

Verdifullt å dele opplevelser
Jotron, som har avdelinger også i Larvik og Kaunas, har vært med i Arbeidslivets KulturSeilas i omtrent seks år, og den daglige lederen er begeistret.

- Det er god kvalitet og variasjon i programmet, og det er veldig fint å få arrangementene inn på arbeidsplassen. Det gjør det lettere for mange å delta når de kan bruke en time av arbeidsdagen av og til, i stedet for kvelder og helger hvor mange har fullt opp, sier hun.

Hun tror de aller fleste av hennes medarbeidere opplever AKS-arrangementente som en meningsfull pause i arbeidshverdagen.

- Uansett hvor travelt man har det på vei inn, så får man ikke gjort noe med det den neste timen. Man kan bare lene seg tilbake og ta inn inntrykkene som kommer. Det har stor verdi å dele felles opplevelser. AKS-arrangementene blir ofte en snakkis blant medarbeiderne i etterkant, og vi er jo stolte over å få oppleve artister og utøvere så tett innpå oss.

Burde vært i alle fylker
Etter flere uker på turné for Arbeidslivets KulturSeilas, sitter Liv Gulbrandsen igjen med nye og gode erfaringer.

- Dette er første gangen jeg besøker bedrifter i denne formen og i dette omfanget. Det har vært en glede. Det er interessant å se hvor forskjellig folk uttrykker begeistring. Noen steder ler folk nesten før man har begynt. Andre steder sitter de musestille i 20 minutter, før det kommer et kremt. Jeg synes det er noe av det kule med dette, folk er jo forskjellige. Men jeg tror det er mye helbredende kraft i det å le sammen, sier hun. 

Gulbrandsen, som til daglig leder organisasjonen "Leser søker bok", synes det er rart at ikke flere fylker har et tilbud som Arbeidslivets KulturSeilas. 

- Jeg håper dette sprer seg til hele landet. Du merker at dette er en ordning som har eksistert lenge, og det er kanskje det mest profesjonelle opplegget jeg har møtt. Jeg jobber jo med veldig mange flinke folk over hele landet, så jeg tenker jo det bør betyr noe at jeg sier det. 

Ønsker nye bedrifter velkomne
Arbeidslivets KulturSeilas er i vekst, og 33 små og store Vestfold-bedrifter er nå med i det som foreløpig er Norges eneste kulturprogram for bedrifter.

- AKS-arrangementene gir bedriftene og de ansatte nye impulser, bidrar til økt trivsel og bedre arbeidsmiljø. Vi har plass til flere bedrifter - det er bare å ta kontakt med oss, sier prosjektleder for AKS, Dag Henrik Skatteboe i Vestfold fylkeskommune. 

AKS er en viktig del av Vestfold fylkeskommunes satsing på å gi fylkets innbyggere muligheten til å oppleve og berøres av kunst- og kulturuttrykk. Bedriftene som deltar får i løpet av to år åtte kulturopplevelser innenfor ulike sjangre presentert på arbeidsplassen.