Arbeidslivets KulturSeilas

Frida Ånnevik på AKS-turne: - Det beste AKS-arrangementet hittil!

Frida Ånnevik har spilt for bedrifter i Arbeidslivets KulturSeilas den siste uken. Her hos Allegro i Sandefjord. Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

11.09.2020

Oppdatert:

29.12.2020 kl.14.58

Den siste uka har visesanger og spellemannprisvinner Frida Ånnevik, også kjent fra «Hver gang vi møtes» på TV2, vært på turne i Arbeidslivets KulturSeilas (AKS). Det manglet ikke på godord etter torsdagens konsert ved kommunikasjonsbyrået Allegro i Sandefjord.

- Dette var fantastisk bra, alt fra stemmen, lyd og hele stemningen. Jeg har snakket med kollegaene mine, og dette er med hånda på hjertet det beste AKS-arrangementet vi har hatt hittil. Hun fikk oss til og med til å synge – det er det ikke alle som får til. Det var deilig med en slik opplevelse nå etter nedlukkingen av samfunnet og lange perioder på hjemmekontor. Dette trengte vi, sier rådgiver i Allegro, Anita Myklebust.

Verdifullt pusterom

Turneen med Frida Ånnevik er den første i Arbeidslivets KulturSeilas siden koronapandemien slo inn over landet i vinter, og to av turneene i programmet måtte avlyses. Allegro var en av fire bedrifter som valgte å gå i gang igjen med AKS-arrangementer når tilbudet kom.

- Vi har kjørt gode smittevernstiltak. Noen har valgt å holde seg hjemme, og det er selvsagt helt greit, forklarer Myklebust. Hun er glad for at AKS-arrangementene er i gang igjen, og mener det beriker arbeidsmiljøet å samles om felles kulturopplevelser.

- Vi har krevende arbeidshverdager, og det å samles om noe annet enn faget vårt, få inspirasjon, noe annet å snakke om, bli litt utfordra og berørt, og få det pusterommet – egentlig alt det som ligger i verdigrunnlaget til AKS, er noe vi kan identifisere oss med. Det er også en fin ting når vi skal rekruttere nye ansatte, og gir en pekepinn på hva slags bedrift vi egentlig er – at vi setter av tid og penger til noe som vi ikke tjener penger på annet enn at vi gjør noe for oss som jobber her, sier hun.

Frida Ånnevik spilte konsert midt i kontorlokalen hos Allegro

- Publikumsmøter jeg ikke ville vært foruten

Etter å ha spilt seks konserter for bedrifter i Arbeidslivets KulturSeilas den siste uka, er Frida Ånnevik ikke i tvil: Dette frister til gjentakelse.

- Det å spille konserter der folk er, å få komme på deres hjemmebane, er veldig stas. Vi får møte mange forskjellige folk. Vi tar med jobben vår, og så får vi se hvordan andre jobber. Det er fint, og tilfører mange gode nyanser til den jobben jeg har. Vi har allerede mye erfaring i å spille både på skoler og arbeidsplasser, og dette vil jeg gjøre mer av. Vi har fått noen veldig fine og nære møter med publikum som jeg ikke ville ha vært foruten, sier hun.

Ånnevik har trua på å tilrettelegge for at kollegaer deler mer enn bare jobb sammen.

- Jeg tenker at når vi bringer kulturen inn på en arbeidsplass, på samme måte som Den kulturelle skolesekken bringer kulturen inn i klasserommene, bringes kulturen inn i et rom med folk som skal jobbe tett sammen. For at de skal gjøre det på en bra måte, er de nødt til å skaffe seg noen felles erfaringer og preferanser, og ha noe å snakke om som ikke handler om jobb. Jeg synes er fett at det nå står kollegaer utenfor her og snakker sammen om konserten, en opplevelse de har delt sammen. Jeg tror det kan bidra positivt for jobben, selv om det kanskje ikke kan måles, sier hun.

Med seg på AKS-turneen har hun hatt musikerne Haldor Røyne på gitar og Andreas Stensland Løwe på tangenter. Hvis alt går etter planen, skal de ut på turne for "allmennheten" i høst – og kommer tilbake til Vestfold og Telemark i starten av oktober for å spille konsert i Larvik.

Håper på flere bedrifter

Koronasituasjonen har gjort det vanskelig å gjennomføre arrangementer ute hos bedriftene, og prosjektleder i AKS, Dag Henrik Skatteboe, er glad for å endelig være i gang igjen.

- Det er utfordrende tider for de nære opplevelsene og fellesskap på arbeidsplassen, som AKS står for. Men nettopp nå er dette et stort savn hos mange. Derfor er det ekstra fint å kunne tilby en slik unik konsertopplevelse som med Frida Ånnevik, tilpasset den enkelte bedrift og selvsagt innfor gjeldende smittevernhensyn.

Han ser lyst på fremtiden for å spre gode kunst- og kulturopplevelser til enda flere bedrifter i fylket.

- Når vaksiner er tilgjengelige og pandemien er mer under kontroll enn nå, tror jeg det vil være et stort behov for det som AKS kan tilby: Felleskap og unike kunst- og kulturopplevelser av. Da håper vi at flere bedrifter, også i Telemarks-delen av det nye fylket vårt vil tegne abonnement med oss, og bli med i det som faktisk er landets eneste kulturprogram for bedrifter, sier han.