Arbeidslivets KulturSeilas

Kulturbygging med Lars Lillo-Stenberg

Foto: Frank Tindvik

Av:

Frank Tindvik

Publisert:

11.11.2019

Oppdatert:

29.12.2020 kl.14.59

Med selveste De Lillos-frontfigur Lars Lillo-Stenberg på programmet samlet WK Entreprenør medarbeiderne ved sitt nylig fullførte Maier Arena-prosjekt til en musikalsk pause sist torsdag.

I høst har den folkekjære artisten spilt for hundrevis av ansatte ved et tyvetalls store og små virksomheter i alt fra lagerhaller til kantiner på sin turne for Arbeidslivets KulturSeilas (AKS). Nest siste spillested var hos WK Entreprenør, som har hatt ansvaret for utbyggingen av nye Maier Arena i Tønsberg. I splitter nye kafelokaler ved skøytearenaen ble det både latter, alvor og allsang.

Mer enn underholdning

Det var ikke tilfeldig da den tradisjonsrike Tønsberg-entreprenøren valgte å bli en del av Norges eneste kulturprogram for bedrifter, her brukes nemlig kultur svært strategisk.

- Dette er proft til fingerspissene. Kultur er oljen, og vi jobber mye med kulturbygging i bedriften vår. For oss er ikke AKS interessant bare som «melisdryss», det må henge sammen med helheten. Kultur skal være noe mer enn kun underholdning, og i WK jobber jeg med å sette kulturbygging i en strategisk sammenheng, forteller Hilde Glenne, leder for strategi, kultur og HR.

Som en totalentreprenør har ikke bedriften fysiske lokaler som huser alle medarbeidere på alle prosjekter. Derfor arrangeres AKS-arrangementene rundt omkring på forskjellige lokaliteter, og nettopp det har en verdi i seg selv, mener Glenne.

- Noe av det viktigste med AKS for oss, har vært å samle alle samspillspartnerne våre, fra ulike yrkesgrupper, kulturer og nasjonaliteter. Vi har jobbet mye med det å være til stede, å lytte på folk, og våge å ikke vite helt hva som skjer. I dette er kulturopplevelser helt nødvendig for å forstå hva samspill egentlig betyr. Når Lars Lillo-Stenberg da synger den sangen om å «se på treet», så håper jeg dere opplevde at folka våre er veldig til stede, sier hun begeistret.

Kvalitetsopplevelse

For Lars Lillo-Stenberg, som har spilt konserter i mer enn 30 år, var det en ny men god opplevelse å innta arbeidsplassene til folk med mikrofon og gitar dag etter dag.

- Jeg har opplevd et veldig lyttende publikum, folk virker veldig interesserte og imøtekommende til det jeg har presentert. Det har absolutt vært en kvalitetsopplevelse for meg som artist å oppleve å ha så små og konsentrerte grupper publikum, forteller han.

Inntrykket hans er at de fleste ansatte ved bedriftene han har besøkt verdsetter kulturtilbudet de får gjennom AKS. 

- Jeg har hørt folk kommentere i gangene, uten at de er klar over at jeg har hørt de: «Ah, slik skulle det ha vært hver uke». Det virker som det er noe de setter veldig pris på, sier Lillo-Stenberg.

Konserten med Lars Lillo-Stenberg var det åttende arrangementet i det toårige programmet for 2018-2019. AKS skal videreføres i det nye fylket Vestfold og Telemark, og programmet for 2020-2021 blir klart på nyåret.

 

Se Arbeidslivets KulturSeilas sin hjemmeside

Følg Arbeidslivets KulturSeilas på Facebook