Toppidrett

Vestfold og Telemark Toppidrett

Vestfold og Telemark Toppidrett er et satsingsprosjekt drevet av fylkeskommunen og idrettskretsen, med mål om å bidra til flere OL- og VM-deltakere fra fylket.

Idrettsutøverne i Vestfold og Telemark Toppidrett får et bredt idrettsfaglig, kulturelt og sosialt tilbud, som et supplement til deres eksisterende klubb- og trenerrelasjoner. Tilbudet ble etablert i 2003, og blant utøverne som tidligere har vært med finner vi OL- og VM-medaljevinnere som roer Kjetil Borch og håndballspiller Nora Mørch.

Idrettsfaglig tilbud og kulturprogram

Utøverne får kompetanse og veiledning innenfor områder som trening, kosthold, mental trening, studier og toppidrett, kostnadsfritt tilbud om fysioterapi, testing m.m, samt reisestipend til trening og konkurranser. Det arrangeres to årlige samlinger, hvor av en med overnatting.

Gjennom Vestfold og Telemark Toppidrett får utøverne også et eget kulturprogram, hvor de får møte profesjonelle kunstnere som utfordrer de til å presse grenser på en annerledes måte enn i idretten sin. 

Hvem kan bli med?

Utøvere som holder et høyt nasjonalt nivå i sin idrett, og som har de holdninger og målsettinger som skal til for å nå et internasjonalt nivå, inkludert paralympiske idretter, kan tas opp i Vestfold og Telemark Toppidrett. I tillegg må følgende kriterier oppfylles:

– Utøverne må være mellom 15 og 19 år i opptaksåret
– Utøverne må representere et idrettslag tilsluttet Vestfold og Telemark idrettskrets

Det er årlig opptak, og utøverne søker selv via skjema på nettsiden til idrettskretsen. Søknadsfristen for 2020-2021 er 1. juni. Stallåret følger skoleåret. Utøvere kan være med i Vestfold og Telemark Toppidrett over flere år, men må søke om fornyelse av sin plass. 

Følg Vestfold og Telemark Toppidrett på Facebook her

Publisert: 21.05.2019 Oppdatert: 29.04.2020 kl.08.49

Bård Andresen
Rådgiver idrett og friluftsliv
Therese Surdal Lahus
Rådgiver idrett