Padlehuker

Padleled Vestold og Telemark har fått utviklet arkitekttegnede gapahuker. Disse er utformet etter ønsker fra padlemiljøene, og er åpne for alle som ferdes langs kysten.
Padlehukene på Østre Bolærne (Foto: Frank Tindvik)

Padlehukene er tegnet av Arkitektkontoret Biotope, og kommer i flere moduler - noen med flere oppholdsrom slik at flere grupper kan oppholde seg der på en gang. Padlehukene er åpne for alle og det er ikke noe bookingssystem.

Disse skal plasseres på steder hvor det også vil være egnede teltplasser. Målet er at det skal bygges minst en padlehuk i hver kystkommune. Det er så langt etablert padlehuker på Ildverket (Færder), Østre Bolærne (Færder), Vestre Bramskjæra (Larvik), Ølbergholmen (Larvik) og på Vinterbro i Holmestrand.

Padlehukene er perfekt for en liten pause og en matbit. Du kan også overnatte her, ta med liggeunderlag og sovepose. På øyer hvor det er sauer som beiter, er det satt opp gjerder rundt paldehukene. Husk å lukke porten når du forlater padlehuken, slik at sauene ikke tar seg inn i padlehukene og gjør fra seg på området.

 

Publisert: 01.05.2019 Oppdatert: 17.04.2020