Bibliotek24 inviterer til ny tilknytningsperiode

Skjermdump fra nettsiden

Publisert:

24.10.2023

Oppdatert:

24.10.2023 kl.09.43

Bibliotek24, et initiativ ledet av Vestfold og Telemark fylkeskommune, har åpnet dørene for folkebibliotek og offentlige videregående skoler for å delta i en felles tilknytningsperiode for digitale innholdstjenester. Fra 16. oktober til 12. november har bibliotekene en unik mulighet til å logge seg på ConsortiaManager og velge de digitale tjenestene som best passer deres behov for det kommende året.

ConsortiaManager gir en oversikt over tilgjengelige produkter og priser, og sikrer at alle bibliotek opererer under like vilkår. Bibliotek24 er støttet av utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket og egeninnsats fra fylkesbibliotekene, med Vestfold og Telemark fylkeskommune som prosjekteier.

Årets tilknytningsperiode bringer med seg noen endringer fra tidligere år. PressReader, en populær tjeneste fra fjoråret, er foreløpig ikke tilgjengelig grunnet pågående forhandlinger. I tillegg har faktureringsprosedyrene blitt oppdatert, med direkte fakturering til hvert enkelt bibliotek og en ny løsning fra Visma for å effektivisere prosessen. Bibliotek24 vil også gå bort fra forhåndsbetaling og i stedet etterfakturere basert på bruk, for de digitale innholdstjenestene hvor det er naturlig.

Bibliotekene oppfordres til å benytte denne perioden til å bli bedre kjent med de digitale tjenestene som er tilgjengelige, og Bibliotek24-teamet står klar til å bistå med eventuelle spørsmål eller assistanse via support@bibliotek24.zendesk.com. Tilbakemeldinger og forslag til forbedringer er også høyt verdsatt, da de bidrar til å forme og forbedre tjenesten.

Bibliotek24 er et viktig verktøy for å sikre at bibliotekene kan tilby et bredt spekter av digitale tjenester til sine brukere, og denne tilknytningsperioden er en sentral del av prosessen for å sikre at tjenestene møter bibliotekenes behov og forventninger.


Emneord:

Fylkesbibliotek