Girl Tech hospitering?

GirlTech logo

Av:

Karine Dalene

Publisert:

06.10.2021

Oppdatert:

06.10.2021 kl.09.03

Du har muligens hørt om Girl Tech Fest. Men vet du hva det vil si? Hvorfor det arrangeres rundt om i landet? Eller hva dagen kan inneholde? Bibliotekansatte i Vestfold og Telemark ønskes velkommen til Skien og Porsgrunn bibliotek for å observere Girl Tech fra sidelinja den 2. november!

Teknologifest

Girl Tech Fest er en teknologifest der jenter får kunnskap om realfag og teknolog. Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer. Derfor har ODA Nettverket, TENK Tech Nettverket for kvinner, IKT Norge og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) gått sammen om å lage en dag der jenter kan leke med og prøve teknologi på egne premisser under veiledning av kvinner som jobber i IT og teknologiyrker.

Girl Tech Fest arrangeres på bibliotek over hele landet, og dagen er en del av et langsiktig initiativ fra arrangørene for å skape en felles læringsarena for jenter på barneskolen. GTF ble arrangert for første gang i 2015 og målet er at enda flere skal få oppleve gleden av å utforske teknologi og se hva det kan brukes til.

Alle arrangører av Girl Tech Fest kan søke om midler (opp til 10 000 kr) fra Nasjonalt senter for realfagsrekruttering.

 

100 jenter

Skien og Porsgrunn bibliotek satser begge på å se omkring 100 jenter fra 5. til 7. klasse til en annerledes skoledag den 2. november. Jentene vil bli delt inn i grupper og få jobbe med ulike oppgaver gjennom dagen. Les mer om Girl Tech Fest på www.girltechfest.no 

 

Vær flue på veggen

Er du nysgjerrige på hvordan det kan gjennomføres?

 

Om du har spærsmål, eller ønsker å få med deg dagen, send en e-post til  karine.dalene@vtfk.no 

 

Tidspunkt

Dato: 2. november

 


Emneord:

Fylkesbibliotek