Kulturfondstafetten ruller videre!

Bilder fra formidlingsfilmene

Publisert:

07.03.2023

Oppdatert:

07.03.2023 kl.13.11

Vestfold og Telemark er i gang med runde to av Kulturfondstafetten, der et utvalg bøker fra innkjøpsordningen utgitt i 2022 blir presentert i form av videoboktips.

Kulturfondstafetten er et av satsingsområdene i prosjektet Formidlingskompetanse i folkebibliotek (FiF), et samarbeid mellom 10 fylkesbibliotek for å øke formidlingskompetansen blant ansatte i folkebibliotekene. Kulturfondstafetten ble lansert i fjor og besto av videopresentasjoner laget av ansatte i folkebibliotek. Målet var å øke kjennskapen til nye kulturfondbøker, og å gi bibliotekansatte en øvingsarena for digital formidling og lesersørvis.

Vestfold og Telemark var ett av totalt 7 fylker som deltok, og videoene ble gjort tilgjengelig for bibliotekansatte i hele landet via nettsidene til bibliotekutvikling.no. I tillegg ble det utarbeidet hefter med bokbeskrivelser for de aktuelle bøkene. I år er det gjort noen endringer i rammene for prosjektet, og flere fylker er med og bidrar. Færre titler skal presenteres, og videoene skal lages med tanke på at de skal ut til et allment publikum.

Fra folkebibliotek i Vestfold og Telemark

Fylket vårt har i år ansvar for å presentere 10 boktitler, og vi har knyttet til oss 4 dyktige litteraturformidlere: Heidi Kjuus (Horten bibliotek), Kjetil Espeseth (Larvik bibliotek), Regine-Marie Goa (Tønsberg og Færder bibliotek) og Hanne Sandvik (Porsgrunn bibliotek). Formidlerne er nå i gang med lesingen, og filmene vil bli ferdigstilt i løpet av våren.

Vi gleder oss til å vise frem resultatet!


Emneord:

Fylkesbibliotek