Lansering av Lesersørvis til barn


Publisert:

18.11.2022

Oppdatert:

08.12.2022 kl.12.25

Boka Lesersørvis til barn kommer straks fra trykken, og vi gleder oss til å dele den med dere! 8. desember inviterer vi til lansering. Er du nysgjerrig på lesersørvismetoden og hvordan den kan brukes i møte med barn? Da er dette noe du vil ha med deg! Du kan følge lanseringen på nett eller fysisk på Galleri Oslo. Opptaket av strømminga er tilgjengelig frem til 22. desember. Klikk deg inn på lenka under.

Program:  

10.00 – 10.15 Lesersørvis – til barn? Om utviklingen av Lesersørvis i Norge og hvorfor vi har tilpasset formidlingsmetoden til barn, ved Vanja Øyrås, Viken fylkesbibliotek  
10.15 – 10.30 Lesersørvismetoden – en smakebit, ved Ida Zachariassen Sagberg, Troms og Finnmark fylkesbibliotek
10.30 – 10.50 Rett bok til rett barn – Lesersørvis i praksis. Samtale mellom Marie Alming, Deichman, Astrid Bonilla, Midt-Buskerud bibliotek og Camilla Sørbye, Viken fylkesbibliotek 
10.50 – 10.55 Forrigebok – Lesersørvisverktøy på nett, ved Ida have og Claus Johannesen, Biblioteksentralen
10.55 – 11.00 Avslutning og veien videre

 

Lenke til sendingen/ strømmingen: https://viken.kommunetv.no/live/269

Du kan se opptaket av strømmingen i 14 dager etter sending (frem til den 22.desember) ved å klikke deg inn på den samme lenken.

Nå kan du lese boka digitalt!: Lesersørvis til barn | Lesersørvis (lesersorvis.no).

 

Påmeldingsskjema til fysisk deltakelse på lansering av Lesersørvis til barn i Galleri Oslo, fylkestingssalen (Schweigaardsgate 4, Oslo). Påmelding innen 30. november.

 

Om boka:  

Lesersørvis bygger på den amerikanske tjenesten Readers’ Advisory, og ble tilpasset norske forhold av Vanja Øyrås i boka Lesersørvis (2017). I Lesersørvis til barn har hun fått med seg fem medforfattere: Linn T. Sunne, Camilla Sørbye, Troels Posselt, Ida Zachariassen Sagberg og Vibeke Stokka. Sammen har de bearbeidet lesersørvismetoden slik at den passer for deg som formidler bøker til barn.   

Bokas forfattere jobber selv på fylkesbibliotek. For at håndboka skulle bli mest mulig nyttig, har de samarbeidet med bibliotekarer fra skole- og folkebibliotek og Biblioteksentralen. Til sammen har mer enn et tjuetalls dyktige fagfolk vært i sving!   

 

Les boka digitalt:

Lesersørvis til barn | Lesersørvis (lesersorvis.no)


Emneord:

Fylkesbibliotek