Månedens forfatter i desember

Tor Åge Bringsværd
Bilde av Tor Åge Bringsværd. Fotograf: Johanna Siring via Cappelen Damm

Av:

Karine Dalene

Publisert:

25.11.2021

Oppdatert:

25.11.2021 kl.14.45

Tor Åge Bringsværd er en forfatter mange har et forhold til, både voksne og barn. Det er ikke så rart da han skriver for alle aldre. Hans verker er oversatt til over 20 språk, og teaterstykkene hans er oppført i mange land.

Bringsværd er født i Skien, og bosatt i Hølen, ikke så langt ifra Moss. Han har vunnet mange priser både som forfatter og dramatiker (bl.a Ibsenprisen, Brages hederspris og Norsk kulturråds ærespris.). Han debuterte som forfatter i 1967 med Rundt solen i ring (fellesutgave med Jon Bing)

 

«Fra debuten i 1967 har Bringsværd vært forfatter på heltid og bemerkelsesverdig produktiv. Han har skrevet en rekke romaner, novelle- og essaysamlinger, over femti skuespill og mer enn seksti barnebøker. I tillegg har han vært redaktør for over femti antologier. Han har jobbet i forlag, bokklubb og radio.»

- gyldendal.no

 

Bibliografi

  • 1973 - Apachepikene farer frem over sletten. Blondt hår. Vinden.
  • 1973 - Jørgen Moes vei nr. 13
  • 1973 - Ruffen – sjøromen som ikke kunne svømme
  • 1972 - Bløtkakemannen & Apachepikene.
  • 1971 - Sesam 71 (medf). 
  • 1970 - Bazar. 
  • 1970 - Phantoms and fairies.
  • 1969 - Lunarium (medf).
  • 1969 - Å miste et romskip.
  • 1969 - Svarteboka. 
  • 1969 - T-bane-trollet Knerten Gundersen
  • 1968 - Probok.
  • 1968 - Det kuriøse apotek. 
  • 1967 - Rundt solen i ring (medf).

 

Bookbites

Du finner 44 titler av Bringsværd i Bookbites-appen.

 

Kilder

 


Emneord:

Fylkesbibliotek