Filmoteket

- Bibliotekenes nye strømmetjeneste for film

Hvis du har nasjonalt lånekort på biblioteket kan du nå strømme filmer til din skjerm, gjennom det nye bibliotektilbudet Filmoteket.

 

En rekke folkebibliotek i Vestfold og Telemark er blant de første i landet til å tilby strømming av film hjemmefra. Alle med et nasjonalt lånekort ved folkebibliotekene i enten Bamble, Drangedal, Fyresdal, Færder, Holmestrand, Horten, Kragerø, Kviteseid, Larvik, Nome, Porsgrunn, Sandefjord, Seljord, Siljan, Skien, Tinn, Nissedal, Tokke, Tønsberg eller Vinje, kan nå strømme film via filmoteket.no. Det er Vestfold og Telemark fylkesbibliotek som har inngått avtalen med Norgesfilm om den nye strømmetjenesten. 

 

1000 filmer

Ved lansering inneholder Filmoteket rundt 200 filmer, men Norgesfilm har planer om å utvide tilbudet til rundt 1000 filmer innen utgangen av året.

 

Som låntaker får man tilgang til strømmetjenesten ved å besøke filmoteket.no. Her blar man enkelt gjennom katalogen og kan velge mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og etter hvert også serier. Utvalget består av norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som skal treffe alle aldersgrupper. 

 

Ved lån er filmen tilgjengelig i 48 timer, og kan sees når som helst og hvor som helst. Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner med Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, via tjenester som AirPlay og Chromecast. 

 

Trygve Kikut Trygve Kikut
Rådgiver

Publisert: 14.04.2020 Oppdatert: 23.05.2022 kl.13.12