Kimen litteraturfestival

Kimen litteraturfestival er Vestfold og Telemarks litteraturfestival, med et mangfold av litteraturopplevelser av høy kvalitet for alle aldersgrupper.
Logoen til Kimen

Kimen litteraturfestival er for alle – både barn, ungdom, voksne og eldre. Hos oss kan du oppleve litterære programposter, opplesninger, foredrag, konserter, forestillinger og prisutdelinger. Kimen har sin egen nettside, Facebook-side og Instagram-profil hvor publikum kan holde seg oppdatert om program, praktisk informasjon og nyhetssaker både i forkant og under festivalen.

Følg med på kimenlitteraturfestival.no her

Følg Kimen på Facebook her

Følg Kimen på Instagram her

Kimen litteraturfestival 2023 arrangeres 8.-12. november. Vi kommer til å tilby omkring 40 spennende arrangementer fordelt på ulike arenaer og i ulike kommuner. 

Festivalbase i Larvik

Basen for litteraturfestivalen er i Larvik, med Bølgen kulturhus som hovedarena. Larvik bibliotek og muligens Festiviteten blir også festivalarenaer i Larvik. I tillegg har Kimen hvert år det vi kaller "satellittarrangementer" i utvalgte kommuner i fylket, hvor vi har Kimen-arrangementer i alt fra biblioteker til kulturarenaer rundt omkring i fylket under festivalen. Målet med dette er at de fleste kommunene skal delta i festivalen i løpet av en 3-årsperiode.

I 2023 blir det satellittarrangementer i blant andre Rjukan og Vinje.

Historikk om festivalen

Kimen litteraturfestival var til og med 2019 kjent som Litteraturuka i Vestfold. Kimen fortsetter der Litteraturuka slapp, som Vestfold og Telemark fylkeskommunes årvisse løft for litteratur og ytringsfrihet. I botanikken er kimen det som ligger klart i et frø for neste generasjon vekst. Slik vil vi at Kimen litteraturfestival også skal være. Vi vil være en festival som peker framover. At Kimen også er tittelen på Vinje-forfatter Tarjei Vesaas sin flotte roman fra 1940, viser også at vi står på grunnfjellet av en rik regional litteratur.

Det ble et sikkert kjennetegn for Litteraturuka i Vestfold at den alltid foregikk i uke 45, og det skal bestå. Vi gleder oss til å invitere til Kimen litteraturfestival i november 2023!

 

Aase Wivestad Aase Wivestad
Rådgiver

Publisert: 14.04.2020 Oppdatert: 29.03.2023 kl.10.50