Kimen Litteraturfestival

Velkommen til Vestfold og Telemarks litteraturfestival! Festivalen har nå sin egen nettside. Lenke til nettsiden finner du under bildet.

Følg med på nettsiden til Kimen Litteraturfestival og på Facebook-siden vår. Her kan du holde deg oppdatert om festivalen. 
På nettsiden finner du festivalprogram, intervjuer av festivaldeltakere og praktisk informasjon. 
Kimen Litteraturfestival 2022 arrangeres 9.-13. november. Vi tilbyr 44 arrangementer fordelt på sju arenaer. 

Velkommen!

Litt historikk om festivalen

Kimen Litteraturfestival var fram til og med 2019 kjent som Litteraturuka i Vestfold. Kimen fortsetter der Litteraturuka slapp, som Vestfold og Telemark fylkeskommunes årvisse løft for litteratur og ytringsfrihet. I botanikken er kimen det som ligger klart i et frø for neste generasjon vekst. Slik vil vi at Kimen litteraturfestival også skal være. Vi vil være en festival som peker framover. At Kimen også er tittelen på Vinje-forfatter Tarjei Vesaas sin flotte roman fra 1940, viser også at vi står på grunnfjellet av en rik regional litteratur.

Det ble et sikkert kjennetegn for Litteraturuka i Vestfold at den alltid foregikk i uke 45, og det skal bestå. Vi gleder oss til å invitere til Kimen Litteraturfestival 10. - 14. november 2021!

Festivalbase i Larvik

Tyngdepunktet for litteraturfestivalen flyttes fra Tønsberg til Larvik, med Bølgen kulturhus som hovedarena. I tillegg vil både Sliperiet og Mikrobryggeriet tas i bruk som arenaer.

Larvik ligger nærmere sentrum for det nye fylkets byer og tettsteder, og har gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger. Med det nye fylkets geografiske utstrekning vil det ikke lenger være praktisk mulig for oss å legge arrangementer i alle kommuner. I stedet vil vi invitere folkebibliotekene til å være arrangører for det vi kaller «satellitter» under festivaldagene.

"Satelittarrangementer" i fem kommuner

I 2020 skulle det ha vært fem slike satellittarrangementer, med alt fra slampoesi til temakveld om amerikansk politikk og litterært møte med en tidligere fremmedkriger i Syria. Kimens «satelitter» skulle arrangeres via folkebibliotekene i Tokke, Porsgrunn, Horten, Tønsberg og  Sandefjord. Målet er at Kimen litteraturfestival hvert år skal arrangere satellitter i et representativt utvalg kommuner, og at de fleste kommunene i fylket skal delta i festivalen i løpet av en 3-årsperiode.

I 2021 blir det satelittarrangementer i Skien, Seljord, Nome, Sande og Drangedal. Dette er arrangementer i regi av litteraturhus og bibliotek. I tillegg blir Kimens avslutningsforestilling også til en satellitt, og blir arrangert i Tønsberg domkirke i samarbeid med Tunsberg bispedømmeråd.

 

 

Aase Wivestad Aase Wivestad
Rådgiver

Publisert: 14.04.2020 Oppdatert: 02.11.2022 kl.15.01