Kimen Litteraturfestival

Velkommen til Vestfold og Telemarks nye litteraturfestival!

Kimen Litteraturfestival var fram til og med 2019 kjent som Litteraturuka i Vestfold. Kimen fortsetter der Litteraturuka slapp, som Vestfold og Telemark fylkeskommunes årvisse løft for litteratur og ytringsfrihet. I botanikken er kimen det som ligger klart i et frø for neste generasjon vekst. Slik vil vi at Kimen litteraturfestival også skal være. Vi vil være en festival som peker framover. At Kimen også er tittelen på Vinje-forfatter Tarjei Vesaas sin flotte roman fra 1940, viser også at vi står på grunnfjellet av en rik regional litteratur.

Det ble et sikkert kjennetegn for Litteraturuka i Vestfold at den alltid foregikk i uke 45, og det skal bestå. Vi gleder oss til å invitere til Kimen Litteraturfestival 10. - 14. november 2021!

Festivalbase i Larvik

Tyngdepunktet for litteraturfestivalen flyttes fra Tønsberg til Larvik, med Bølgen kulturhus som hovedarena. I tillegg vil både Sliperiet og Mikrobryggeriet tas i bruk som arenaer.

Larvik ligger nærmere sentrum for det nye fylkets byer og tettsteder, og har gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger. Med det nye fylkets geografiske utstrekning vil det ikke lenger være praktisk mulig for oss å legge arrangementer i alle kommuner. I stedet vil vi invitere folkebibliotekene til å være arrangører for det vi kaller «satellitter» under festivaldagene.

"Satelittarrangementer" i fem kommuner

I 2020 skulle det ha vært fem slike satellittarrangementer, med alt fra slampoesi til temakveld om amerikansk politikk og litterært møte med en tidligere fremmedkriger i Syria. Kimens «satelitter» skulle arrangeres via folkebibliotekene i Tokke, Porsgrunn, Horten, Tønsberg og  Sandefjord. Målet er at Kimen litteraturfestival hvert år skal arrangere satellitter i et representativt utvalg kommuner, og at de fleste kommunene i fylket skal delta i festivalen i løpet av en 3-årsperiode.

I 2021 blir det satelittarrangementer i Skien, Seljord, Nome, Sande og Drangedal. Dette er arrangementer i regi av litteraturhus og bibliotek. I tillegg blir Kimens avslutningsforestilling også til en satellitt, og blir arrangert i Tønsberg domkirke i samarbeid med Tunsberg bispedømmeråd.

Følg med på Kimen Litteraturfestival sin nettside og Facebook-side for å holde deg oppdatert om festivalen

 

Aase Wivestad Aase Wivestad
Rådgiver

Publisert: 14.04.2020 Oppdatert: 16.06.2021 kl.14.10