Litteraturuka i Vestfold og Telemark

En litteraturfestival for hele regionen

Litteraturuka i Vestfold har hele Vestfold som sin scene, med arrangementer i alle fylkets kommuner hvert år. Fra nabofylkene er veien svært kort til våre arrangementer. Som arbeidsmotto har vi «lav terskel inn – høy kvalitet ut». Det betyr at vi ønsker å være en litteraturfestival av høy kvalitet, med et bredt tilbud til allmennheten. Vårt mål er å bringe litteraturen og debatten dit folk bor.

 

Uke 45 er Litteraturuka i Vestfolds faste festivaluke. Slik har det vært siden 1997. Gjennom denne uka arrangerer vi over hele Vestfold. Siden oppstarten i 1997 har Litteraturuka i Vestfold stadig utviklet seg og er i dag en stor og synlig litteraturfestival på vestsiden av Oslofjorden.

 

Litteraturuka i Vestfold eies og drives av Vestfold fylkeskommune. Porgrammering og gjennomføring gjøres i nært samarbeid med bibliotekene og andre kulturarenaer i fylket. Festivalledelsen og det kunstneriske ansvaret er lagt til Vestfold fylkesbibliotek, som er en del av kultursektoren i Vestfold fylkeskommune.

 

Blant de faste bidragsytere er Vestfold fylkeskommune, Kulturrådet og alle Vestfolds kommuner. Litteraturuka i Vestfold samarbeider med en rekke aktører innen forlag, bibliotek, kulturhus, videregående skoler, ulike kulturaktører Programpostene kunngjøres fortløpende på Litteraturukas nettside.

 

Hvert år deles det ut en litteraturpris av fylkesordføreren under Litteraturuka i Vestfold og Telemark. Les mer om Vestfold og Telemark Litteraturpris her.

 

Se Litteraturuka i Vestfold sine nettsider

Følg litteraturuka på Facebook.

 

Steinar Engeland
Rådgiver litteratur
Aase Wivestad
Rådgiver / festivalsjef Kimen litteraturfestival

Publisert: 26.09.2019 Oppdatert: 26.09.2019 kl.09.35