Pilotprosjekt: Arbeidsstipend i Bibalos Hus

Hus som ligger bak noen trær. Foto.
Bibalos Hus ligger solrikt til på en høyde av en naturtomt, med utsikt mot Larviksfjorden og Stavernsøya. Foto: Nina Hurum/Norsk komponistforening

Av:

Dag Henrik Skatteboe

Publisert:

16.06.2023

Oppdatert:

16.06.2023 kl.14.31

Vestfold og Telemark fylkeskommune og Norsk komponistforening har startet et pilotprosjekt for 2023 om to arbeidsstipend i Bibalos Hus.

Vestfold og Telemark – der mennesker møtes. Kulturstrategi 2021 – 2024 har som mål å gjøre Vestfold og Telemark til et attraktivt fylke for profesjonelle kunstnere og kulturinstitusjoner, samt sørge for god geografisk spredning og mangfold i kulturtilbudet. Et av tiltakene er å bidra til å løfte samtidskunst i hele fylket.

Vestfold og Telemark fylkeskommune og Norsk komponistforening har startet et pilotprosjekt for 2023 om to arbeidsstipend i Bibalos Hus. Arbeidsstipendet omfatter en ukes gratis opphold i komponisten Antonio Bibalos kunstnerbolig som ligger idyllisk til mot havet i Larvik kommune.

Periode det kan søkes om er:

Uke 38                 18. – 24. september

Uke 39                 25. september – 1. oktober

Alle profesjonelle musikere, komponister og arrangører med tilhold i Vestfold og Telemark kan søke. Søknaden sendes på e-post til post@vtfk.no og merkes med "Bibalos Hus". Søknaden må inneholde en beskrivelse av prosjektet det skal jobbes med.

Søknadsfrist er 30. juni 2023.

Praktisk informasjon om huset

Foto: Ida Habbestad
Foto: Ida Habbestad/Norsk komponistforening

Eiendommen ligger på Gon, nær Hummerberget, i Larvik kommune. Det tar cirka 10 min med bil fra Larvik sentrum. Boligen ligger solrikt til på en høyde av en naturtomt, med utsikt mot Larviksfjorden og Stavernsøya.

Det er bilvei helt frem til huset, og en gruset parkeringsplass man kan benytte. Man kan også ta tog til Larvik og lokalbuss til Gon og gå opp til Bibalohuset. Huset har innlagt vann og strøm, oppvaskmaskin og vaskemaskin, wc og bad.

NB. Det er ikke tillatt å ta med hund eller kjæledyr på opphold i Bibalohuset, da disse avgir allergener som kan føre til allergiske reaksjoner hos allergikere.

Kontorutstyr

Arbeidsplassen er lokalisert på hemsen over kjøkkenet (stigetrapp) og har ett stort skrivebord.

Bibalos Hus 4.jpg
Foto: Ida Habbestad/Norsk Komponistforening

Følgende utstyr er tilgjengelig:

  • 2 x Yamaha hs-8 studiomonitorer/høyttalere
  • 1 x Focusrite Scarlet 18i8, lydkort
  • 1 x Nektar impact LX88+, midiklaviatur
  • 4 x Røde NT-5 mikrofoner med (kun to foreløpig) xlr-kabler – samt to stativer
  • 1 x Samsung 34" skjerm (HDMI-tilkobling)

Det står et piano i stua/oppholdsrommet, men dette er ikke overhalt og stemt etter oppussingen.