Sjekkliste før eksamen

Sjekk at det fysiske på maskinen fungerer, som trådløst nettverkskort, tastatur og touchpad/mus:

La maskinen stå på med tilgang til internett minst en halv time, og si JA til oppdateringer slik at den er ferdig oppdatert til eksamensdagen. Prøv å koble deg til et nett du ikke pleier å bruke og se at du får internett. Nettet du tester med bør være passordbeskyttet. Det kan for eksempel være hos en venn. Sørg for at du har de nødvendige programvarene installert på forhånd, og test at de fungerer.

Møt opp med PC-en/Mac-en din oppladet, og ha med riktig og fungerende lader. Start maskinen på nytt dagen du skal ha eksamen.

Programmer for tekstbehandling og regneark:

Du kan for eks. bruke Microsoft Office. For eksamen i realfag kan du laste ned GeoGebra. Starte opp programmene, lagre et lite dokument på minnepinne, avslutt programmet.

Mac brukere:

Last ned Chrome eller Firefox, Internett Explorer eller Safari. Dersom du har proxy-innstillinger i nettleseren din – fjern\deaktiver disse før eksamensdagen.

Internet Explorer- Deaktiver Proxy- innstillinger:

  1. Åpne Internett Explorer -> klikk på "Verktøy" menyen og velg "Alternativer for Internett" Et nytt vindu åpnes der du kan se alle dine nåværende Internet Explorer.
  2. Klikk på fanen merket " Tilkoblinger ". I det nye vinduet klikker du på knappen merket "LAN-innstillinger ". Et nytt vindu åpnes som viser din nåværende proxy-server.
  3. Vis informasjonen i " Proxy Server "- delen for LAN-innstillinger. Proxy-serveren fulle navn eller IP -adresse vises i tekstboksen. Klikk på "Avansert "-knappen for å vise mer informasjon. Dette vinduet viser protokollene som brukes på proxy-serveren som FTP og HTTP.
  4. Fjerne haken i boksen merket " Bruk en proxy-server til l okalnettet. " Deaktiver proxy"

Firefox - Deaktiver proxy-innstillinger:

  1. Åpne Firefox og klikk taben\menypunktet merket " Verktøy" Klikk på " Innstillinger " elementet nederst på menyen.
  2. Klikk på "Avansert " ikonet øverst i vinduet. I vinduet som vises, klikker du på " Nettverk" fanen.
  3. Klikk på " Innstillinger" i område merket " Connections ". I vinduet åpnes, blir proxy-serverens IP eller fullt navn vises. Klikk på " Avbryt" for å lukke vinduet hvis du ikke ønsker å gjøre endringer. For å fjerne Proxy-server, velger du " Direkte tilkobling til Internett " og trykk " OK ".

 

Publisert: 10.10.2019 Oppdatert: 10.10.2019 kl.14.17