Helt grønn skolevei

En helt grønn gjeng fra Herstad skole i Færder. F.v. Jaran Adelali, Philip Heier Haugland, Sigurd Mikelsen-Nesset, og assisterende rektor, Unni Skogbakke. Foto: Freddy Samson Fagerheim

Av:

Freddy Samson Fagerheim

Publisert:

28.08.2020

Oppdatert:

30.08.2020 kl.18.45

Mandag starter jakten på de grønneste skolebarna i fylkeskonkurransen, Helt grønn skolevei. Den handler om at skolebarna skal komme seg til og fra skolen uten å bli kjørt helt til døra.

– Vi bør sykle for å hjelpe naturen så den ikke blir helt ødelagt, sier Philip Heier Haugland, på Herstad skole i Færder. Og siden han sykler nesten hver dag, så er han allerede ganske så grønn og helt i kampanjens ånd.

Helt grønn skolevei handler nemlig om at skolebarn skal komme seg til skolen på en annen måte enn å bli kjørt av de voksne. Det er en fordel for miljøet og ikke minst blir det mange færre biler ved, og på skolene.

Må ikke sykle

Mange velger nok å sykle på denne tiden av året, men det er fullt mulig å gå, eller å ta bussen. Poenget er at barna ikke skal bli kjørt til skolen.

Sigurd Mikelsen-Nesset, går til skolen hver dag, enten det er sommer eller vinter, regnvær er heller ikke noe problem, da har han regntøyet klart. Mens Jaran Adelali bor et lengre stykke unna, så hun tar bussen til skolen året rundt. Dermed har de også helt grønne skoleveier.   

Få biler

Ifølge assisterende rektor på Herstad skole, Unni Skogbakke, er det mange som sykler og går til skolen hele året, så denne konkurransen ble veldig godt mottatt med en gang. En fordel med denne konkurransen er også at det kan bli veldig lite biler rundt skolen. Bedre for miljøet, og bedre sikkerhet.

 – Det er bare positivt, og så blir vi jo så ivrige vi voksne også, så nå har jeg sagt at jeg skal sykle minst en dag i uka gjennom hele kampanjen, og jeg bor 16 kilometer unna, sier Skogbakke. Nå er det GAME ON! er tonen på lærerværelset.

Kampanjen starter 31. august og varer til 2. oktober, og det er fullt mulig å melde på skolen eller klassen gjennom hele perioden. 

 

Mer informasjon om Helt grønn skolevei finner du her.