Fv. 38 Kragerø- og Vadfosstunnelene

Både Vadfoss og Kragerø tunnel skal oppgraderes

Alle tunneler over 500 meter skal rehabiliteres og oppgraderes slik at de tilfredsstiller sikkerhetsforskrift satt av EU.  I 2019 ble arbeidet med Porsgrunnstunnelen midt i Porsgrunn sentrum ferdig, nå er turen kommet til de to tunnelene på fv. 38 i Kragerø.

Kragerøtunnelen er eldst av de to tunnelene og får mer omfattende rehabilitering.
Kragerøtunnelen er eldst av de to tunnelene og får mer omfattende rehabilitering.

 


De to tunnelene som er henholdsvis 680 og 535 meter lange, er bygget på litt ulik tid, derfor blir det også litt ulikt hva som skal gjøres i dem.  Ved Kragerøtunnelen skal de tekniske byggene utvides og oppgraderes.  Disse er på et vis veldig store sikringsskap, som er delt inn i ulike rom til de forskjellige funksjonene. Det betyr blant annet at det er egne rom til installasjoner som DAB-radio og mobiltelefon, nødstrøm, styringssystemer og høyspent. Sikkerheten står i høysetet, derfor skal det også legges strømtilførsel fra begge sider, slik at selv om strømmen blir kuttet fra en side, så skal det være lys i tunnelen med strøm fra motsatt side.


Rømningslysene i begge tunnelene skal fortettes slik det blir kortere avstand mellom lysene. Vi skal også   til at den får ny sikkerhetsstyring, bommer og røde varsellys. 
Kragerøtunnelen skal oppgraderes, men her skal også overvannssystemet utbedres.
 Kontrakten blir lyst ut i løpet av våren 2020, etter planen.

Vadfosstunnelen

 

Fakta

Vadfosstunnelen:  680 meter

Kragerøtunnelen: 535 meter

Start:  August 2021

Ferdig: Våren 2021

Kommune: Kragerø

Flere saker om Fv. 38 Kragerø- og Vadfosstunnelene