Nettundervisning ved Horten vgs.

Nettskolen Vestfold tilbyr fag til alle fylker i Norge, og for elever i Vestfold og Telemark er tilbudet gratis. Gjennom live undervisning kan du ta fag som du ikke får tilbud om på din egen skole. Og klasserommet? Det er der du er og der du har pc-en din.

Hvert år velger flere hundre elever fra hele landet å ta fag ved Nettskolen Vestfold – og vi blir stadig flere. Elevene oppnår svært gode resultater og anbefaler gjerne andre å ta fag digitalt også. På Nettskolen Vestfold, får du muligheten til å ta fag du kanskje ellers ikke ville fått muligheten til å ta.

Se hvordan undervisningen fungerer, og hør hva andre elever synes om å ta fag ved Nettskolen Vestfold.

Om undervisningen

På Nettskolen Vestfold kan du følge live undervisning der du selv er. Det spiller ingen rolle hvor du bor, du kobler deg bare opp til klasserommet via en nettlenke. Alt du trenger er hodetelefoner med mikrofon og god internettilkobling.

En litt annerledes undervisningsmetode

Undervisningen på Nettskolen Vestfold er litt annerledes enn i vanlige klasserom. I forkant av hver time jobber du med e-leksjoner og løser oppgaver sammen med klassekameratene dine. Undervisningen i det digitale klasserommet tar utgangspunkt i det arbeidet dere har gjort før timen. Læringsdata derfra blir brukt til å gi deg undervisning som passer til ditt nivå.

Du har oppmøteplikt akkurat som i tradisjonell undervisning og fravær blir ført på normal måte. 

Gode resultater og fornøyde elever

Ny læringsteknologi og -metode gjør det spennende for elevene å ta fag ved Nettskolen Vestfold. Med undervisningsmodellen vår er det mer motiverende å komme forberedt til timen. Elevene våre oppnår bedre resultater enn ved de fleste andre skoler i Norge – og 9 av 10 anbefaler gjerne andre å ta fag ved Nettskolen Vestfold.

Vårt fagtilbud

Under finner du en oversikt over de fagene Nettskolen Vestfold tilbyr deg skoleåret 2020/21.

Klikker du på tilbudene, håper vi du finner noe som passer for akkurat deg – enten det er fordypning i matematikk, grunnleggende opplæring i kinesisk eller opplæring i fremmedspråk på høyestenivå (nivå III) med innlagt språkreise.

Godt valg!

Eksamenskurs Klar1P2P 

Vestfold fylkeskommune har et gratis tilbud til deg som skal opp til ny utsatt matematikkeksamen i 1P og/eller 2P. Dette er et intensivkurs med e-leksjoner hvor du lærer ulike strategier for å løse eksamensoppgaver. Du får trening i å gripe an oppgaver, ofte sammensatt med mye tekst, ved å trekke ut faktaopplysninger og bruke matematiske begreper. Underveis i leksjonene får du spørsmål som raskt gir deg tilbakemelding på ferdighetsnivået du ligger på innen de ulike temaene.

Jente som studerer matte på pc

Hva gjør du?

Din skole vet at du skal få tilbudet. Det kan imidlertid være lurt å snakke med studiekoordinator/rådgiver å melde fra at du er interessert i intensivkurset. Har du spørsmål kan du sende det til  nettskolen@vtfk.no

Undervisningen

Intensivkurset består av to deler: Vanlig undervisning på skolen 1-2 ganger per uke + hjemmearbeid som du utfører i e-leksjoner. De gir læreren din informasjon om ditt læringsarbeid og hva du trenger hjelp til når dere møtes i klasserommet.

Erfaringer

Vår erfaring er at 7 av 10 som følger intensivkurset består eksamen. Vi legger opp all undervisning på nivå "klare eksamen" og læreren din har spesiell kompetanse på å hjelpe til med akkurat det.

Fransk nivå III

Fransk nivå III passer for deg som ønsker å fordype deg i språket. Se videoen "hvorfor lære fransk" Undervisningstilbudet inkuderer en språkreise til vakre Nice, og det gir språkpoeng når du søker høyere utdanning. Les mer om språkpoeng her. 

Elevene kan komme fra hele Norge. Det spiller ingen rolle hvor du bor!

Nice i Frankrike

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). I 2020/221 er undervisningen på tirsdager og torsdager kl.17-18. 

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert fransk både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Tilbudet inkluderer en språkreise til spennede Nice i uke 43. Her vil du få praktisert språket og oppleve den franske kulturen.

Oppstart

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Tirs/Tors kl. 17:00-18:00 

Påmelding og opptak

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Fransk nivå III

 

Informasjonsteknologi 2 (programmering) 

Informasjonsteknologi 2 er for deg som ønsker lære å utvikle IT-systemer. Du vil lære å planlegge, programmere og dokumentere både vanlige IT-systemer og multimediabaserte løsninger. Dette er kompetanse det er behov for i mange yrker.

Faget er et 5 timer realfag som du kan ta enten på VG2 eller VG3 og som gir realfagspoeng når du skal søke høyere utdanning. Les mer om realfagspoeng her.

skjerm med koding

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). 

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert faget både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling.

Oppstart

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Tirs/Tors kl. 16:30-17:30 

Påmelding

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Informasjonsteknologi 2

Kinesisk nivå I

Vil du lære deg kinesisk? Kinesisk nivå I er et programfag, og passer for deg som ønsker å lære et nytt og spennede språk. Se videoen "Hvorfor lære kinesisk på videregående" her. 

Elevene kan komme fra hele Norge. Det spiller ingen rolle hvor du bor!

bilde av den kinesiske mur

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). I 2020/21 er undervisningen på mandager og torsdager kl.16-17 

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert kinesisk både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Oppstart

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs kl. 10-14

Påmelding til oppstartsamling

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Man/Tors kl. 16:00-17:00 

Påmelding og opptak

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Kinesisk nivå I

Matematikk 1T (forseringstilbud for elever på ungdomsskolen)

Dette er et tilbud til deg som har karakteren 6 eller en sterk karakter 5 i matematikk på ungdomsskolen, og som ønsker en utfordring. Da kan du ta matematikk 1T ved Nettskolen Vestfold mens du går på ungdomsskolen.

Tilbudet er en del av Den virtuelle matematikkskolen (DVM) som er et fagtilbud utviklet av Senter for IKT i utdanningen og Matematikksenteret. Undervisningen er todelt. Hjemme (eller på skolen) forbereder du deg via e-leksjoner før du møter til undervisning i det digitale klasserommet.

Bilde av matte stykke på pc skjermen

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisning foregår i et digitalt klasserom (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). For å delta trenger du en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling.

Oppstart

Undervisningen starter i slutten av august

Påmelding og opptak

Informasjon og påmeldingsskjema finner du på Digilær.no

Informasjon

Du bør ha 6 i standpunkt på ungdomsskolen og faglæreren din må kunne bekrefte at du faglig «er ferdig med ungdomsskolepensum». Det betyr at både 8., 9. og 10. klassinger kan være kvalifisert for faget. 1T er et krevende fag og du må være forbredt på å bruke mye tid for å henge med.

Elever som tar fag fra videregående opplæring på ungdomstrinnet omfattes av eget regelverk som du kan lese om på utdanningsdirektoratets nettsider. Trykk her for å lese om regelverket

Matematikk R1

Nettskolen Vestfold tilbyr elever som har fullført matematikk 1T å ta matematikk R1. Det gjelder både ungdomsskoleelever som forserer matematikkutdanningen og ønsker å ta R1 på VG1 og elever som går på studieprogram hvor det normalt "ikke er mulig" å ta R1, eller for elever som ikke får tatt faget på egen skole av ulike årsaker.

Matte utregning med pc

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). I 2020/21 er undervisningen på mandager og onsdager, 16:00-17:00. 

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert faget både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Oppstart og undervisning

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs. Kl. slett 10-14.

Elever som skal bli med på oppstartsamlingen melder seg på her: 

Påmelding oppstartsamling

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Man/Ons kl. 16:00-17:00 

Nettskolen Vestfold bruker Adobe Connect som digitalt klasserom, lenken finner du nedenfor

Matematikk R1 digitalt klasserom 

Påmelding og opptak

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Matematikk R1

Matematikk R2

Matematikk R2 er et fag for deg som er spesielt interessert i matematikk og som trenger faget eller ønsker realfagspoeng for å komme inn på videre studier. Les mer om realfagspoeng her. Vårt digitale tilbud gjør det mulig å følge faget uavhengig av hvor du bor og passer også for elever på ulike studieprogram hvor faget ikke kan timeplasseres (Idrettsfag o.l).

Du må være ferdig med matematikk R1 og du bør ha 4 eller bedre i standpunkt.

Elev som jobber med matte oppgave

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). Undervisningen skoleåret 2020/2021 vil være på mandager og onsdager fra 16-17

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert faget både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Oppstart

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Man/Ons kl. 16:00-17:00 

Påmelding og opptak 

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Matematikk R2

Universitetsmatematematikk - Matematikk 1 (forseringstilbud)

Nettskolen Vestfold tilbyr matematikk på universitetsnivå for elever som har forsert matematikk på videregående.

Tilbudet gjelder Matematikk 1 med fagkode IB1030 (tidligere FEMAT1001) til elever som har forsert matematikk R2 på vidergående skole, og som ønsker å gå videre med ingeniørmatematikk.

Tilbudet gjelder også til elever som ikke ønsker å gå ett helt skoleår uten matematikk generelt.

Emnebeskrivelse

Matematikk 1 er et obligatorisk emne på 10 studiepoeng for de som skal ta ingeniørutdanning.

Foreløpig emneplan ligger her: Matematikk 1 (ny emneplan forventet i november 2020).

Undervisningstid

På USN undervises Matematikk 1 på vårsemesteret (januar-mai 2021).

Nettskolen Vestfold tilbyr undervisning gjennom hele skoleåret med oppstart i uke 43. Det vil være 1 økt på 90 min ukentlig.

Undervisningstidspunkt: Onsdager kl. 16:00-17:30

Undervisning

  • Teoretisk undervisning og løsning av typiske oppgaver innen faget, 1*90 min per uke i et digitalt klasserom
  • Leksjoner før hvert kapittel som elevene løser i forkant av hver undervisningstime

Elevene får tildelt en konto på Canvas (USN sin kommunikasjonsplattform). Der får elevene tilgang til notater til forskjellige kapitler, dette gjelder fra januar måned. Via Canvas får man instrukser om drøfting av programmering ved bruk av Python.

Eksamen

Eksamen holdes medio mai måned, eksamentid er 5 timer. Alle hjelpemidler er tillatt, unntatt kommunikasjonsmidler.

Karakter A til F (A-E er bestått, mens F er stryk).

Bøker

"Matematikk for ingeniørfag" skrevet av Martin Gullbrandsen, Johannes Kleppe, Tore August Kro og Jon Eivind Vatne.

ISBN: 9788205432338

Pris

Emnet er gratis for alle elever i Vestfold og Telemark fylke. For elever i andre fylker koster det 8000,- for ett skoleår, og må avtales med den enkelte skoleeier.

Påmelding

Påmelding via vårt påmeldingsystem

Trykk her for påmelding til Matematikk 1

Elever som har tatt Femat1001

Spansk nivå III

Spansk nivå III er for deg som ønsker å fordype deg i språket. Se videoen "hvorfor  lære spansk" her. Undervisningstilbudet inkuderer en språkreise til spennede Madrid, og det gir språkpoeng når du søker høyere utdanning. Les mer om språkpoeng her. 

Elevene kan komme fra hele Norge. Det spiller ingen rolle hvor du bor!

Bilde av Madrid

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her). I 2020/21 er undervisningen på tirsdager og torsdager kl. 16:00-18:00 med noen små grupper utover dette som avtales med elevene. 

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert spansk både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Tilbudet inkluderer en språkreise til vakre Madrid i uke 43. Her vil du få praktisert språket og oppleve den spanske kulturen. Grunnet korona får vi ikke arrangert språkreise i høst

Oppstart og undervisning

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs. Kl. slett 10-14.

Elever som skal bli med på oppstartsamlingen melder seg på her: 

Påmelding oppstartsamling

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: tirs/tors kl. 16:00-18:00 

Nettskolen Vestfold bruker Adobe Connect som digitalt klasserom, lenken finner du nedenfor

Spansk nivå III digitalt klasserom 

Påmelding og opptak

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Spansk nivå III

Tysk nivå III

Tysk nivå III passer for deg som ønsker å fordype deg i språket. Se videoen "hvorfor lære tysk" her. Undervisningstilbudet inkuderer en språkreise til interessante Berlin, og det gir språkpoeng når du søker høyere utdanning. Les mer om språkpoeng her. 

Elevene kan komme fra hele Norge. Det spiller ingen rolle hvor du bor!

Bilde av Berlin

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjone som forberedelse til undervisningen (se hvordan det digitale klasserommet fungerer her).  

Med undervisningen i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert tysk både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling. 

Tilbudet inkluderer en språkreise til flotte Berlin i uke 43. Her vil du få praktisert språket og oppleve den tyske kulturen. Grunnet korona får vi ikke arrangert språkreise denne høsten

Oppstart og undervisning

Felles oppstartssamling for alle nye elever 22. august 2020 på Horten vgs. Kl. slett 10-14.

Elever som skal bli med på oppstartsamlingen melder seg på her: 

Påmelding oppstartsamling

Undervisningen starter i uke 35

Undervisningstidspunkt: Man/Ons kl. 16:00-17:00 

Nettskolen Vestfold bruker Adobe Connect som digitalt klasserom, lenken finner du nedenfor

Lenke til det digitale klasserom 

Påmelding og opptak

Du melder deg på via din skole eller vårt påmeldingssystem

Trykk her for påmelding til Tysk nivå III

Om formelle forhold

Nettskolen Vestfold er en avdeling ved Horten videregående skole, Norges mest moderne videregående skole med miljø og læring i fokus.

"Kunnskap gir muligheter"

Informasjon om formelle forhold vil dermed ligge på Horten videregående sin hjemmeside.

Vi har linket til noen viktige formelle forhold nedenfor:

Prøveplan for elever ved Nettskolen Vestfold våren 2020

Samtykke til opptak av undervisning på Nettskolen Vestfold. Det gjøres opptak av undervisningen som brukes til å gi bedre opplæring

Elever som ønsker å slutte i faget sitt må fylle ut skjema "søknad om fritak"

Skjemaet sendes som dokument eller bilde til guro.huneide.hetland@vtfk.no.

Ønsker du klage på din standpunktkarakter fyller du ut skjemaet som du finner lenke til nedenfor

Prisliste

Fag i Nettskolen Vestfold er gratis for elever i Vestfold og Telemark fylke, for elever utenfor fylket må skoleeier betale.

Priser pr. fag/år finner du nedenfor.

Matematikkurs P/P-Y for kommende lærere

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) tilbyr i samarbeid med Nettskolen i Vestfold i Vestfold og Telemark fylkeskommune fagene 1P, 2P, 1P-Y og 2P-Y. Dette er et tilbud for deg som som ønsker å kvalifisere deg til matematikkravet for opptak til lærerutdanningene. Et av kravene for å kvalifisere til lærerutdanningen er gjennomsnittkarakter 4 i matematikk. Når du regner ut gjennomsnittskarakteren, må du huske at alle karakterene teller, både standpunkt og eksamen. Kurset vil være en erstatning for forkurs i matematikk for lærerstudenter som avvikles.

Matematikkurset gjennomføres som nettundervisning, og deltakerne kan sitte der man vil for å gjennomføre kurset. Krav til utstyr er pc, webkamera, hodetelefoner med mikrofon og god internettforbindelse.

For å delta på kurset kreves det:

  • Generell studiekompetanse eller oppnår dette våren 2020
  • Minst karakteren 2 i matematikk (224 timer)
  • Påmeldt privatisteksamen i matematikk 1P/2P/1P-Y/2P-Y (innen 1. feb)

Les om kurset på USN sine nettsider 

Påmelding

Det åpnes for søking den 15. januar 2020, med frist 1. februar 2020. Påmeldingen er todelt (trinn 1 og trinn 2). 

Det vil bli seperate klasser for 1P (1P-Y) og 2P (2P-Y).

Skal du ta ett fag?

Velg ett av følgende alternativer:

Alternativ 1: Mandager og onsdager kl. 18:00-19:30

Alternativ 2: Tirsdager og torsdager kl. 18:00-19:30

Alternativ 3: Jeg kan begge tidspunkter

Skal du ta to fag?

Søkere som skal ta to fag får undervisning fire kvelder i uken. Da må alternativ 1 velges for det ene faget og alternativ 2 velges for det andre faget. 

Påmelding trinn 1:

Du må først melde deg opp til privatist eksamen i det matematikkfaget du ønsker å forbedre

Dette gjøres på PrivatistWeb 

Påmeldingsfrist 1. februar 2020

Eksamensdatoer privatist våren 2020:

Dato Fagkode Fag Eksamen
19. mai MAT1005 Matematikk 2P-Y 5t eksamen
19. mai MAT1015 Matematikk 2P 5t eksamen
22. mai MAT1011 Matematikk 1P 5t eksamen
28. mai MAT1001 Matematikk 1P-Y 4t eksamen

Merk: Du trenger å ta bilde av bekreftelsen på oppmeldingen til privatisteksamen, som du laster opp i trinn 2 av påmeldingen

Påmelding trinn 2:

Påmeldingskjema til matematikkursene finner du nedenfor, disse åpnes 15. januar. Husk å trykke deg inn på rett påmelding til det faget du ønsker. Vi trenger at du laster opp bilde av vitnemålet ditt, eventuelt karakterutskrift som bekrefter at du kvalifiserer deg til kurset, så ha dette klart ved påmelding.

Påmeldingskjema til matematikk 1P

Her finner du påmeldingslenken til matematikkurset 1P

Påmelding til matematikkurs 1P

Påmeldingskjema til matematikk 2P

Her finner du påmeldingslenken til matematikkurset 2P

Påmelding til matematikkurs 2P 

Påmeldingskjema til matematikk 1P-Y

Her finner du påmeldingslenken til matematikkurset 1P-Y

Påmelding til matematikkurs 1P-Y

Påmeldingskjema til matematikk 2P-Y

Her finner du påmeldingslenken til matematikkurset 2P-Y

Påmelding til matematikkurs 2P-Y

Hva må jeg gjøre som ny nettelev på matematikkurset?

Nettskolen Vestfold har en egen selvhjelpsportal som omhandler det å være nettelev. Her kan du lese om hvordan komme i gang med nettundervisning, hva slags utstyr du trenger, hvilke programvarer vi benytter, kommunikasjonsplattform osv. Det vil bli lagt ut nye artikler fortløpende, så det er viktig å følge med i selvhjelpsportalen.

Klikk her for å komme til selvhjelpsportalen

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i sanntid hvor lærer og elev møtes i et digitalt klasserom to dager i uken på kveldstid. Det blir lagt opp til omvendt undervisning, hvor du gjennomgår teori hjemme, og kan på den måten stille bedre forberedt til timen. I det digitale klasserommet legges det opp til gruppearbeid med faglig hjelp og diskusjoner. Her kan lærer og elever kommunisere med hverandre med lyd og webkamera. 

Vil du  se mer om hvordan undervisning i et digitalt klasserom fungerer, trykk deg inn på Nettskolen Vestfold sin informasjonsvideo

Læringsmateriell

Du gjennomgår teori hjemme ved å følge undervisningsopplegg på Campus Inkrement. Her følger du e-leksjoner, og dette vil være undervisning som foregår utenom sanntidsundervisningen. I Campus Inkrement jobber du med oppgavesett, og du kan gi tilbakemelding til læreren på hva du fikk til eller hva du syntes var vanskelig. Læreren kan også følge din fremdrift i faget, for å gi deg tilbakemeldinger. Informasjon om tilgang til Campus Inkrement sendes i uke 7.

Det anbefales også å skaffe seg lærebok fra Aschehoug forlag.

Fag Tittel på lærebok Forlag ISBN
Matematikk 1P Matematikk 1P Aschehoug 9788203347870
Matematikk 2P Matematikk 2P Aschehoug 9788203347924
Matematikk 1P-Y Matematikk for yrkesfag Aschehoug 9788203345135
Matematikk 2P-Y Matematikk påbygging Aschehoug 9788203347566

Gratis elevnettsted:

Matematikk 1P: https://www.lokus.no/open/matematikk_1p

Matematikk 2P: https://www.lokus.no/open/matematikk_2p

Matematikk 1P-Y: https://www.lokus.no/open/matematikk_yf

Matematikk 2P-Y: https://www.lokus.no/open/matematikk_paabygging

 

Oppstart:

Kurset starter i uke 9 

Mandag 24. / tirsdag 25. februar, kl. 18:00-19:30

Kurset avsluttes i uke 20

Onsdag 13. / torsdag 14. mai, kl. 18:00-19:30

Didaktiske tips til sanntidsundervisning i Microsoft Teams

Mange skoler tar nå i bruk Microsoft Teams for education i forbindelse med koronakrisen, for at elevene skal få best mulig undervisning når skolene er stengt. Nettskolen Vestfold har i den forbindelse laget noen didaktiske tips til sanntidsundervisning i Teams.

Sanntidsundervisning i Teams er når lærer og elever er i Teams-klasserommet samtidig, og elevene interagerer aktivt med lærer, andre elever og fagstoffet, gjennom tale, tekst, bilder og video.

Unngå at undervisningen tar form av "brevundervisning i digital form" eller selvstudium for elever. Du vil her få 9 tips til hvordan få best mulig interaksjon, det vil si aktive elever, unngå enveisformidling fra lærer, og gi mulighet for muntlig og skriftelig elevsamarbeid med bruk av ulike verktøy og framgangsmater.

Tipsene finner du her: 9 didaktiske tips for sanntidsundervisning på Teams

Aldri stopp læring

 

Om oss 

Norgeskart-ta fag der du bor

Nettskolen Vestfold er et ledende kompetansemiljø innen sanntidsundervisning i digitale klasserom og læringsstøttende teknologi. Vår visjon er å gjøre det mulig for elever i videregående skole (og ungdomsskole - Den virtuelle matematikkskolen) å "Ta fag der du bor!"

Sanntidsundervisning i digitale klasserom

Nettskolen Vestfold har siden 2012 erfaring med å flytte undervisning til digitale klasserom, drifte virtuelle skoler og kompetanseheve lærere til å ta i bruk disse metodene på best mulig måte. Det digitale klasserommet åpner opp for at elever fra hele Norge kan møtes i samme klasserom og få undervisning i fag egen skole ikke tilbyr. 

Læringsstøttende teknologi

Vi tilstreber å ha oversikt over hva som rører seg på markedet innen e-læring og læringsstøttene teknologi til enhver tid. Utfra denne kunnskapen tar vi avgjørelser på hva som er mest hensiktsmessig å bruke for å skape læring. E-leksjoner er en viktig del av vår didaktiske modell for å skape varierte innlæringsmetoder, og læreren får tilgang til læringsdata som fremmer individuelt tilpasset undervisning.

Eksterne prosjekter

Nettskolen Vestfold utfører et samarbeidsprosjekt for Udir som heter DVM (Den virtuelle matematikkskolen). Dette muligjør at elever i grunnskolen kan forsere undervisningen i matematikk 1T.

Nettskolen Vestfold driver rådgivning for offentlige instanser innen sanntidsundervisning i digitale klasserom og læringsstøttende teknologi. På grunn av vår spesialiserte kompetanse innen de to områdene har Nettskolen Vestfold hjulpet flere Fylker (kommuner, videregående skoler og høyskoler) med å ta steget fra ordinær undervisning til å digitalisere undervisningen og skolearbeidet.

Den spesialiserte kompetansen til Nettskolen Vestfold gjør oss til en ofte brukt foredragsholder på nasjonale og internasjonale fagkonferanser som OEB (Learning technology Germany), NKUL (Norges største møteplass for IKT i undervisning), SETT (Møteplass for moderne og innovativ læring), FuNKon (konferanse for utdanning, teknologi og utvikling) m.fl. 

Hvem er vi som jobber i administrasjonen på Nettskolen Vestfold?

Pål Simen - leder på Nettskolen Vestfold

Pål Simen Hem – Daglig leder

Telefon: 33 07 90 62

Mobil: 93 22 99 00

Send e-post 

Pål Simen er ekspert på sanntidsundervisning i digtiale klasserom, og har gjennom mange år lært opp nettlærere, fylkesansatte og høyskoleansatte i hvordan drive en virtuell skole, og hvordan være en dyktig lærer i det digitale klasserommet. Han har jobbet med IKT og læring i ca. 20 år og har høgskoleutdanning elektronikk, økonomi, veiledning, IKT og PPU i fagkretsen. Pål Simen holder på å sluttføre en Masteroppgave innen IKT i læring på Høgskolen på Vestlandet, som handler om interaksjon i digitale klasserom. Han har jobbet på Nettskolen siden våren 2016.

Bilde av Guro H.H.

Guro Huneide Hetland - Prosjektleder og studiekoordinator

Telefon: 33 07 91 69

Mobil: 41 52 18 28

Send e-post

Guro er lektor i realfag og har prosjektlederansvar for et samarbeidsprosjekt med Oppland fylkeskommune og Høyskolen i Innlandet som skal digitalisere Voksenagronom-utdanningen. Guro er også studiekoordinator for Nettskolen Vestfold og har ansvar for elevopptak, eksamensavvikling og andre skoleadministrative arbeidsoppgaver

Bilde av Alexander Joyce

Alexander Joyce– IT pedagog

Telefon: 33 07 92 68

Mobil: 90 40 15 00

Send e-post 

Alexander sitt arbeidsområde er praksisutvikling i digitale læringskontekster. Dette omfatter utviklingen av kompetanser for bruk av digitale verktøy, samt metoder for kommunikasjon og samhandling, i undervisning.

Alexander har en bachelorgrad i språkfag, praktisk-pedagogisk utdanning, og en mastergrad i innovasjon og ledelse, samt mediefaglig erfaring fra produksjons- og rådgivende virksomhet, i privat og offentlig sektor. 

 Bilde av Liv Tollefsjord

Liv Asborg Tollefsjord - systemansvarlig

Telefon: 33 07 92 54

Mobil: 97 71 58 48

Send e-post

Liv har ansvar for å utarbeide gode digitale løsninger som skal forenkle påmelding og informasjonsflyten hos Nettskolen. Hun skal blant annet gi elevene positiv opplevelse fra de melder seg på et fag til de sitter i det digitale klasserommet. Liv er også ansvarlig for markedsføring, sosiale medier og nettsiden til Nettskolen Vestfold. Hun jobber i tillegg med en del studiekoordinator oppgaver. 

Liv har en bachelorgrad i informasjonssystemer og IT-ledelse fra Universitetet i Sørøst-Norge, erfaring innen IT-administrasjon, og har tidligere jobbet i helsevesenet.

Kontaktinformasjon

Ønsker du å kontakte Nettskolen sender du en mail til nettskolen@vtfk.no. Vi hjelper deg så raskt vi kan.

Besøksadresse: Strandpromenaden 33, 3181 Horten

Postadresse: Vestfold og Telemark fylkeskommune v/Nettskolen Vestfold, postboks 2844, 3702 Skien

  • {{text}}
{{hotkey}}
 
 
{{text}}
 
 
 

Publisert: 01.02.2018 Oppdatert: 08.09.2020