Personvern og informasjonskapsler på nettstedet

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Vestfold og Telemark fylkeskommune samler inn og bruker personopplysninger og data, og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at vi behandler de personopplysningene som lagres om din bruk av nettstedet som er nevnt i feltet «Hvilke personopplysninger og data innhenter vi om deg?»

Hvorfor lagrer vi personopplysningene dine?

Hovedmålet vårt er å forbedre og sørge for at formidlingen av våre tjenester og fagtilbud er relevante for alle brukerne våre, samtidig som vi sørger for at de personlige opplysningene til alle brukere respekteres og beskyttes.

Hvilke personopplysninger og data innhenter vi om deg?
 • Kontaktinformasjon (for eksempel en e-postadresse): Du kan gi oss kontaktinformasjonen din, enten gjennom bruk av våre tjenester, via et skjema på nettstedet vårt, en interaksjon med en medarbeider, eller et svar på en av våre spørreundersøkelser.
 • Bruksinformasjon: Vi innhenter bruksinformasjon om deg hver gang du bruker nettstedene og tjenestene våre. Dette inkluderer hvilke nettsteder du besøker, hva du klikker på, når du utfører disse handlingene, hvilke språkinnstillinger du har, osv.
 • Enhets- og nettleserdata: Vi samler inn informasjon fra enheten og programmet du bruker for å få tilgang til tjenestene våre. Enhetsdata betyr hovedsakelig din IP-adresse, operativsystemversjon, enhetstype og nettlesertype.
 • Loggdata: Som de fleste andre nettsteder i dag, oppbevarer nettserverne våre loggfiler som registrerer data hver gang en enhet benytter tjenester på våre servere. Loggfilene inneholder data om hver tilgang, inkludert opprinnelig IP-adresse, internettleverandør, filene som ble vist på nettstedet vårt (f.eks. HTML-sider, grafikk osv.), operativsystemversjoner, enhetstype og tidsstempler.
 • Abonnere på artikkel: På vtfk.no kan man abonnere på nyhetsartikler. For å motta dette må man registrere e-postadresse. Opplysningene som registreres benyttes kun til e-postvarsling av nyhetsartikler, og ingen har tilgang til opplysningene. Du kan når som helst melde deg av tjenesten, og din e-post adresse slettes da fra vårt register.
 • Søk: Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter ved søk på nettstedet. Dette gjør vi for å øke brukervennligheten og lage mer relevante treff. Bruksmønsteret for søk lagres anonymt. Søkeordene lagres og kan ikke kobles til opplysninger om brukerne. 
 • «Fant du?» - tilbakemeldingsfunksjon: På flere av artikkelsidene på nettstedet vårt har vi en funksjon som heter "Fant du?". Denne bruker vi til å forbedre innholdet på nettstedet. Ved bruk av funksjonen lagres tilbakemeldinger, klikkrute, varighet per side, og tidspunkt for når sidene ble besøkt. Opplysningene som lagres kan ikke knyttes til noen enkeltperson, så sant brukeren selv ikke legger igjen kontaktinformasjon som oppfordrer til at vi følger opp. 
 • Spørreundersøkelser: Vestfold og Telemark fylkesommune gjennomfører tidvis ulike spørreundersøkelser. Formålene med undersøkelsene vil være ulike, og det er frivillig å svare. Vi vil lagre svarene vi mottar så lenge det er behov for det i forbindelse med undersøkelsen.

  Vi kan lage undersøkelser hvor det er nødvendig å be om respondendenes kontaktinfo, for eksempel for å administrere kurspåmeldinger og -evalueringer, eller annen type oppfølging. De som velger å legge igjen kontaktinformasjon kan senere identifiseres.

  Vestfold og Telemark fylkeskommune er behandlingsansvarlig for opplysningene som samles inn, og de ulike leverandørene av spørreskjemaer er databehandlere. Opplysningene tilgangsstyres, og det er eiere og administratorer for hvert enkelt spørreskjema som har tilgang til de innsamlede opplysningene.

  Dersom undersøkelsen er anonym, og du ikke selv velger å legge igjen din kontaktinformasjon, vil verken vi eller spørreskjema-leverandøren samle inn noe informasjon som kan kobles til deg.
 • Personopplysninger i saksbehandling: Vestfold og Telemark fylkeskommune har en rekke oppgaver og oppdrag spesifisert i vårt samfunnsoppdrag. Som følge av dette behandler vi personopplysninger i ulike saksbehandlingsløsninger, fagsystemer og registre. Behandling, lagring og sletting av opplysninger følger forvaltningsloven, arkivloven og offentlighetsloven. Vi gir ikke innsyn i informasjon som er underlagt lovbestemt taushetsplikt.
Hvordan bruker vi informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på www.vtfk.no. Ved å bruke våre nettsider samtykker du i at det settes informasjonskapsler i nettleseren din.

Les mer om bruken av informasjonskapsler

Hvem har tilgang til personopplysningene?

Personopplysningene vil ikke være tilgjengelig for andre i fylkeskommunen enn de som har det faglige og IKT-tekniske ansvaret for drift av nettstedet vtfk.no.

Hvordan tar vi vare på personopplysningene dine?

Vi beskytter personopplysningene du legger igjen når du besøker dette nettstedet gjennom ulike IKT-tekniske løsninger.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vestfold og Telemark fylkeskommune vil oppbevare personopplysningene dine så lenge de er nødvendige for å løse oppgavene som beskrevet i punktet "Hvorfor lagrer vi personopplysningene dine?". 

 

Se også:

 

Publisert: 20.10.2019 Oppdatert: 04.06.2021 kl.15.57