Velkommen til skolebiblioteket!

Skolebiblioteket

Skolen har to bibliotek, ett på avd. Grasmyr og ett på avd. Croftholmen. Elever og ansatte er velkommen til å bruke begge.

Skolebiblioteket er en pedagogisk ressurs for skolens elever og ansatte. Her kan du få låne bøker og filmer til skolearbeid og fritid. Vi kjøper ukentlig inn ny litteratur så boksamlingen vår er oppdatert. Her kan du få hjelp til å finne litteratur og fakta til ulike skoleoppgaver. Vi kan også hjelpe deg med riktig sitering av kilder og oppsett av kildeliste.

På biblioteket finner du:

• Et stort utvalg skjønnlitteratur, faglitteratur, lydbøker og filmer.
  • Diverse brettspill og kortstokker.
  • Ferske aviser.
  • Diverse tidsskrifter.
  • Læremidler og ordbøker.
  • Studieplasser for lesing og gruppearbeid.

Samarbeid

Skolebibliotekarene samarbeider også med lærerne om diverse prosjekter. Vi holder blant annet ulike bokpresentasjoner på bestilling fra lærer, enten i biblioteket eller i klasserommet. Vi bidrar også på forskjellige måter i forbindelse med fordypningsoppgaven i norsk på vg3.

Sosial møteplass

Biblioteket er også en sosial møteplass og et sted man kan slappe av i en travel skolehverdag. Her kan du spise nista, spille spill eller bare være. Vi arrangerer også ulike aktiviteter gjennom skoleåret, som bokloppemarked, konkurranser, quiz og Bok & Bolledag.

Digitopia

På skolebiblioteket avd. Grasmyr finner du vårt lille digitale drivhus kalt Digitopia  Et flerbruksrom med diverse teknisk utstyr som gaming-PC-er, VR-briller, podcastutstyr, 3D-printere, droner mm. Velkommen inn!

OBS!

På grunn av koronaepidemien er bibliotekrommet stengt for vanlig bruk. Det vil si at du ikke kan oppholde deg/sitte i biblioteket så sant ikke læreren booker hele biblioteket for en klasse/kohort. Du kan låne bøker og filmer som vanlig. Les mer om smittevernhensyn i biblioteket her: Smittevern i biblioteket.pdf

Avd. Grasmyr

Mandag tom torsdag 8-15

Fredag ubemannet.

Avd. Croftholmen

Tirsdag tom torsdag 8-15

Mandag og fredag ubemannet.