Digitopia

Foto: Pixabay.com

Digitopia - vårt digitale drivhus

På skolebiblioteket avd. Grasmyr finner du vårt lille digitale drivhus kalt Digitopia. Et flerbruksrom med diverse teknisk utstyr som gaming-pc-er, VR-briller, podcastutstyr, 3D-printere, droner mm. Utstyret blir hovedsakelig brukt i undervisningssammenheng, men det er fullt mulig å booke rommet for å prøve utstyret. Rommet kan også benyttes som vanlig grupperom, her kan du bl.a. øve deg på muntlige fremføringer.

Bamble vgs fikk vinteren 2020 midler av IT-sentralt i fylket til et digitalt kunnskapsdrivhus. Med dette så ønsker vi å gi både ansatte og elever et digitalt senter for å skape en arena for kreativ, skapende og interaktiv pedagogikk. Vi drømmer om et sted der vi kan jobbe på tvers av fag, tid og rom for å gi elevene lærende opplevelser. For å få til dette tenker vi et tett samspill mellom det teknologiske og det pedagogiske.

Vi vil skape en sone som er fremtidsrettet, tverrfaglig og som gir dybdelæring. Alt i tråd med fagfornyelsen som kom høsten 2020. Sammen vil vi bli gode på bruk av digitalt utstyr og kunne bruke utstyret for å gjøre elevene våre mest mulig forberedt på det moderne yrkeslivet.

I Digitopia har du mulighet til:

• Å spille dataspill
  • Å låne VR-briller og drone
  • Å lage podcast
  • Å bruke 3D-printer
  • Å låne fantasybøker og tegneserier
  • Å øve på muntlige fremføringer (vi har storskjerm)
  • Å spille brettspill
  • Å holde digitale møter
  • Å ha gruppearbeid

PS! Vi er i startgropen så alt er ikke helt oppe og går ennå.

Ønsker du å bruke rommet? Bookingliste ligger på skranken i biblioteket.

Spill for PC og VR-briller

Vi har mange ulike spill for diverse plattformer (PC og VR-briller), her er noen av dem:

• Oxygen not included
  • Among us
  • Overcooked 2
  • Beat saber
  • Plague Inc: Evolved

Smittevernsregler under koronaepidemien

På grunn av koronaepidemien er Digitopia underlagt strenge smittevernsregler. Les mer her: Smittevern Digitopia.pdf

Digitopia bruker elev-vakter i spisefriminuttet (11.10-11.40) fra mandag-torsdag (fredag er Digitopia stengt). Vakten sørger for at smittevernsreglene blir overholdt, og for ro og orden. Elever som har hatt vakt 5 ganger mottar et gavekort i kantina på 150,-. Meld i fra til bibliotekar dersom du vil være vakt.

Publisert: 29.09.2020 Oppdatert: 28.10.2020