Restaurant- og matfag

Programområdet tilbys ved avdeling Croftholmen.
Foto: Getty Images.com

Er restaurant- og matfag noe for deg?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Arbeidssteder

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier eller slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer
Beskrivelsen er hentet fra vilbli.no

Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.

Bamble videregående skole avd. Croftholmen har siden 1957 utdannet folk innen hotell, restaurant-, og næringsmiddelindustrien. Skolen har opparbeidet et godt samarbeid med bedrifter i bygd og by på grunnlag av flinke elever. Elevene herfra er tradisjonelt sett på som meget flinke og er derfor attraktive som lærlinger.

På grunn av endring i skoletilbudet i Vestfold og Telemark fylkeskommune vil det i år 2020 kun tilbys VG2 Kokk- og servitørfag hos oss. 

VG2 Kokk- og servitørfag 

Velkommen til videregående kurs i kokk- og servitørfag!

Etter VG2 kokk- og servitørfag har du muligheter til å gå ut i lære og få fagbrev som kokk, institusjonskokk eller servitør. Da har du muligheter til å arbeide i offshorenæringen, på båt eller ved hotell-, restaurant- og institusjonskjøkken med gode læremestere. Arbeidsmarkedet trenger flere fagfolk som er klare for spennede utfordringer i et yrke med mange muligheter i både inn- og utland.

Tverrfaglig undervisning knyttet til temaene i fagplanen.

  • Obligatoriske demonstrasjoner i de forskjellige fagområdene
  • Teoriundervisning med bruk av varierte undervisningsmetoder
  • Prosjektarbeid
  • Diverse bedriftsbesøk og ekskursjoner  

Teorien integreres i stor grad i det praktiske arbeidet på kjøkkenet og i restauranten.


Alle elevene har praktisk arbeid på kjøkkenet ca. 2 dager per uke.  Skolen er også ofte vertskap for gjester utenfra som skal ha servering fra vårt kjøkken. Dette medfører undervisning i et virkelighetsnært miljø, og gir våre elever realistisk undervisning og verdifull erfaring.

Elevbedrift

De siste årene har Vg2 elevene etablert egen Ungdomsbedrift der målet har vært å tjene penger til en studietur på våren. Bedriften påtar seg oppdrag, bestilling av mat for levering og hele "pakker" med borddekking, mat og servering ute hos kunden. Årets tur skulle gått Italia, men pga Korona-pandemien måtte de finne en alternativ løsning. Håpet er å kunne få til en tur sammen med neste års elever.

Publisert: 15.06.2020 Oppdatert: 03.07.2020 kl.09.27

June Kj.Flogstad

Avd.leder Helse- og oppvekst + Restaurant- og matfag

mail_outlineJune.Kj.Flogstad@vtfk.no

smartphone930 57 866

call35 91 79 29