Skolebevis/Pocket-ID

Alle elever som går på Greveskogen får sitt eget skolebevis. Elevene vil fom. høsten 2021 kunne laste ned appen PocketID og gjennom denne opprette digitalt skolebevis. Informasjon om opprettelse og bruk gis i løpet av oppstartsuka.

Etter et par uker er da skolebeviset klart. Beviset brukes blant annet til å ta utskrifter på print og legetimere seg som elev.

Slik får du tilgang til PocketID:


Gå til App Store eller Google Play for å laste ned PocketIDs mobilapplikasjon.
Logg inn på mobilapp'en med din Feide-bruker (samme bruker som på skole-PC'en).
Bekreft skolefoto-bildet av deg selv eller ta et bilde med PocketIDs selfie-funksjon.
For at skolebeviset skal være gyldig som ID-kort, må det inneholde bilde.  

PocketID kan brukes som lånekort ved skolebiblioteket, identitetskort ved eksamen, godkjent legitimasjon for reise med buss eller hos andre aktører som tilbyr studentrabatt.

App og mer informasjon finner du på: http://www.pocketid.no/

Ofte stilte spørsmål om PocketID:
 

Jeg får ikke logget på

I Pocket ID må du benytte din Feide påloggingsinformasjon. Du kan sjekke din Feide-konto på https://www.feide.no/innsyn Har du problemer med påloggingen, kontakt IKT.

Feil informasjon registrert

Informasjonen som ligger i elevbeviset er hentet automatisk fra fylkets skoleadministrative system og det er ikke mulig å endre i applikasjonen. Ta kontakt med resepsjonen for eventuelle endringer.

Hvordan kan jeg endre bilde?

Når du har lastet opp nytt bilde eller bekreftet eksisterende vil bildet være låst. For å endre bildet må det nullstilles i fylkets administrative systemer. Dette kan en få utført ved å ta kontakt med resepsjonen.

Endring i elevinformasjon er foretatt i administrasjonssystemet, hvorfor blir det ikke oppdatert i løsningen?

Informasjon fra fylket blir automatisk oppdatert i PocketID hver natt. Alle endringer vil derfor oppdateres påfølgende dag. 

Hva kan jeg benytte elevbeviset til?

Beviset er skolens gyldige bevis for legitimering av din status som elev. Eksempelvis vil det kunne være mulig å benytte beviset ved legitimering i forbindelse med eksamen, ved reise med kollektiv transport eller ovenfor bedrifter. En rekke aktører tilbyr også rabatterte tilbud, men det er imidlertid opp til den enkelte aktør om en ønsker å gi tilbud og eventuelt akseptere beviset.

Hvordan kan en være sikker på at beviset fortsatt er gyldig?

Beviset vil daglig oppdatere seg med aktuell status for eleven. Inne i applikasjonen vil en i tillegg kunne teste gyldigheten ved hjelp av en kontrollfunksjon.

Problemer med å lese QR kode på mobilen

Lysstyrken på mobilskjermen må stå på fullt for best resultat. Gå til innstillinger på telefonen og juster opp lysstyrken. 

Får ikke tilgang til biblioteksfanen

Du har ingen bibliotekskode registrert på din profil, ta kontakt med biblioteket for å få lagt inn.

Feil bibliotekkode vises

Kontakt biblioteket ved skolen for å få endret bibliotekkoden. 

Publisert: 30.04.2020 Oppdatert: 09.09.2022 kl.11.00