Er restaurant- og matfag noe for deg?
Du lærer
- om kosthold, næringsmidler og ernæring
- tilberedning og servering av mat
- behandling av råvarer, mat og drikke
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- kreativ og nøyaktig
- serviceinnstilt
Du kan bli
- kokk, ernæringskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemaker eller kjøttskjærer
- slakter eller ferskvarehandler
- fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Se alle yrker og kompetanser
Arbeidssteder
- hotell- eller restaurantnæringen
- sykehus og helseinstitusjoner
- næringsmiddelindustrien
- bakerier, konditorier eller slakterier
- forretninger som selger ferskvarer
Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram. De som velger dette går vanligvis to år på skole etterfulgt av to år som lærling eller lærekandidat i bedrift.
Yrkesfaglig opplæring fører fram til fag- eller svennebrev eller grunnkompetanse.
Dette utdanningsprogrammet gir en grundig innføring i mattradisjoner, ernæring, hygiene og helsefremmende livsstil.
De som søker Restaurant- og matfag, bør like praktisk arbeid og ha godt håndlag. Man bør også være kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt.
Utdanningsmuligheter
Ved å velge dette utdanningsprogrammet kan man bli kokk, servitør, baker, konditor, pølsemaker, kjøttskjærer, slakter eller sjømathandler.
Greveskogen arbeider tett med næringslivet innen restaurant- og matfag, og elevene er utplassert for å kunne velge riktig yrkeskarriere.