Restaurant- og matfag

På Restaurant- og matfag lærer elevene å tilberede og servere mat.

Er restaurant- og matfag noe for deg?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Arbeidssteder

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier eller slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer
Beskrivelsen er hentet fra vilbli.no

Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram. De som velger dette går vanligvis to år på skole etterfulgt av to år som lærling eller lærekandidat i bedrift.

Yrkesfaglig opplæring fører fram til fag- eller svennebrev eller grunnkompetanse.

Dette utdanningsprogrammet gir en grundig innføring i mattradisjoner, ernæring, hygiene og helsefremmende livsstil.

De som søker Restaurant- og matfag, bør like praktisk arbeid og ha godt håndlag. Man bør også være kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt.

Utdanningsmuligheter

Ved å velge dette utdanningsprogrammet kan man bli kokk, servitør, baker, konditor, pølsemaker, kjøttskjærer, slakter eller sjømathandler.

Greveskogen arbeider tett med næringslivet innen restaurant- og matfag, og elevene er utplassert for å kunne velge riktig yrkeskarriere.

Kokkelering

 

Publisert: 15.12.2017 Oppdatert: 16.07.2020