Valgfrie programfag

Elevarbeider fra Medier og Kommunikasjon

Publisert:

07.01.2021

Oppdatert:

10.01.2021 kl.17:55

I tillegg til de obligatoriske fagene Medieuttrykk og Mediesamfunnet kan du velge flere ulike fordypningsfag på MK, her er en kort presentasjon av fagene. Fordypningsfagene er valgfrie fag hvor du velger et fag på vg2 og et eller to fag på vg3.

Valgfritt programfag Bilde:  

Velger du valgfritt programfag Bilde kan du velge om du vil fordype deg innen Foto eller Film.  

Film:

Velger du filmfordypning får du jobbe praktisk med kamera både i studio og på location. Du lærer hvordan man bygger opp en filmfortelling, hvordan man klipper og lydlegger, og å skape og bruke ulike effekter.   Vi er innom mange ulike sjangere, alt fra musikkvideo, fiksjonsfilm, dokumentar og reklame. Du kan selv velge å fordype deg i en bestemt sjanger eller jobbe med litt forskjellig. Du lærer å bruke redigeringsprogrammet Premiere Pro og kan i tillegg fordype deg i After Effects (effekter) eller Adobe Audition (lyd). I tillegg ser vi på film og lærer om forskjellige sjangre og filmkunstnere/regissører. 

Foto:   

Foto gir en fordypning innen mange av fotografiets uttrykksformer. Det blir gitt teoretisk opplæring og praktisk introduksjon til de ulike oppgaver som skal utføres. Det meste av skoletiden brukes til kreative prosesser som planlegging og utføring av fotoopptak i studio eller på location, og ferdigstilling av bilder for levering og presentasjon. Vi er innom mange ulike teknikker og sjangere innen fotografering.  En del oppgaver er obligatoriske, noen kan man velge imellom og i tillegg får man tid til å fordype deg i egne fotoprosjekter. Til oppgavene jobber vi med speilreflekskamera og Adobe Photoshop. Skolen har eget fotostudio, analogt mørkerom og kameraer som står til elevenes disposisjon. 

Valgfritt programfag Grafisk design:  

Grafisk design handler om å fortelle visuelle historier og det å kunne kommunisere ved hjelp av visuelle virkemidler. For å få til dette jobber elevene praktisk med ulike oppgaver, de får opplæring i programmene Adobe Indesign, Adobe Photoshop og Adobe Illustrator.  I tillegg lærer de om ulike visuelle virkemidler og når de skal bruke disse.  I løpet av året vil elevene også lære om hvordan en grafisk designer og illustratør jobber gjennom å se på høyskolene som tilbyr faget og ved å besøke bransjen.  Typiske oppgaver kan være logo, bokomslag, tegneserier, illustrasjoner, t-skjortedesign og fordypningsoppgaver innenfor det du selv er mest interessert i.  

Valgfritt programfag Mediespesialisering:  

I mediespesialiseringsfaget går vi i dybden på området du ønsker å fordype deg innenfor.  Hovedområdene er mediepraksis og kreativ utvikling. Her kan dere for eksempel være organiserte i bedrifter som tar oppdrag fra reelle kunder.  

Valgfritt programfag Medieutvikling:  

I medieutvikling fordyper dere dere i selvvalgte medier innenfor det dere er mest interessert i: foto, grafisk, film, animasjon, webdesign, lyd, sosiale medier og mye mer. Faget handler om Konsept og idéutvikling og Medieteknologi. Innenfor medieteknologi undersøker vi nyere medier som AR (augmentet reality) og VR (Virtual reality). Vi er kanskje innom prototypelaging med 3D-printing og vi finner ut hvordan man skaper et escape-room 

Valgfritt programfag Lyddesign:  

Velger du valgfritt programfag Lyddesign jobber du med fordypning innenfor den delen av lyd du er mest interessert i. Du får god opplæring i studioarbeid og teknikken bak en lydproduksjon. Områdene du kan fordype deg innenfor er blant annet podkast, radio, musikk og lydkunst 

Valgfritt programfag Tekst:  

Velger du valgfritt programfag Tekst jobber du med fordypning innenfor tekstarbeider.  Hovedområdene er innholdsproduksjon og publisering. Her samarbeider dere ofte med lokale aviser og får en grundig opplæring innenfor sjangre og målgrupper. Det er mulig å jobbe med et utvidet tekstbegrep som tegneserie og andre bildefortellinger.