Restaurant- og matfag

Her vil du få grunnleggende kunnskaper om matvarer og matlaging. Du lærer om internasjonale mattrender og tradisjons mat. Du har store muligheter til å jobbe deg rundt i hele verden som Kokk eller Servitør. Matfaget er fargerikt og du vil få kunnskap med glede for resten av livet. 

Er restaurant- og matfag noe for deg?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Arbeidssteder

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier eller slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer
Beskrivelsen er hentet fra vilbli.no

Her får du mulighet til å få et godt innblikk i en internasjonal bransje som har hatt en utrolig utvikling de siste tiårene. Kokk er et fantastisk fag.

 

Publisert: 19.06.2020 Oppdatert: 27.11.2020 kl.13.25