no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Restaurant- og matfag

Mange muligheter!

Er restaurant- og matfag noe for deg?

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter eller ferskvarehandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Arbeidssteder

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier eller slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer
Beskrivelsen er hentet fra vilbli.no

På Holmestrand vgs. tilbys et toårig løp;

Vg1 restaurant- og matfag og vg2 kokk og servitør. Les mer her.

Har du spørsmål om dette studietilbudet, ta kontakt med avdelingsleder for yrkesfag Thor Becker, tlf.: 93024957 eller e-post: thor.becker@vtfk.no.

 

Publisert: 19.06.2020 Oppdatert: 24.02.2023 kl.14:55