Vår lenkesamling

Å finne informasjon er viktig i læringsarbeidet. Her finner dere våre internettressurser som vi tilbyr våre elever og ansatte.

Mikromarc

Søk etter bøker og filmer i biblioteksamlingen vår

Bibliotekets bøker, filmer og andre medier kan du finne i biblioteksystemet Mikromarc. Vi har en felleskatalog i samarbeid med alle de videregående skolene i Vestfold og Telemark, så du vil finne et bredt og godt utvalg.

Bookbites

Lån ebøker via appen Bookbites. Bookbites har app for både IOS- og Android-enheter, både nettbrett og mobiltelefoner. Den lastes ned i App Store eller Google Play avhengig av om de har IOS-enheter (iPhone eller iPad) eller enheter som benytter Android operativsystem (som utvikles av Google, for eksempel Samsung). Den vil også lanseres for Windows 10.

BookBites har god lesefunksjonalitet og gir mulighet til å tilpasse og markere tekst, skrive notater og slå opp ord. I tillegg kan bakgrunnsfargen endres. Bøker blir automatisk innlevert ved forfall, men det er også mulig å levere før forfallsdato. Og bøkene kan leses eller lyttes til uten tilgang til nett (offline).

For pålogging trengs det både et brukernavn og e-postadresse i tillegg til lånenummer og pinkode
Artikkeloversikt over nyttig informasjon om Bookbites

Nasjonalbiblioteket

Søk etter ebøker i Bokhylla

Atekst

Søk etter avisartikler

Tilgang hjemmefra krever brukernavn og passord som skaffes på biblioteket.

Pressreader

Søk etter tidsskrifter og aviser

Pressreader gir gratis tilgang til aviser og tidsskrifter fra hele verden. (via app eller pc)
Tilgang hjemmefra: åpner du appen eller nettsiden får du automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det vil si at du etterpå kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om du er på skolen eller biblioteket. Etter 72 timer er det ikke lenger mulig å laste ned nye publikasjoner. Bruk PressReader på skolen eller ved et av bibliotekene i Vestfold for å utvide tilgangen hjemmefra på nytt.

World Book

Søk etter engelske leksikonartikler

Tilgang hjemmefra krever brukernavn og passord som skaffes på biblioteket.

Store Norske leksikon

Søk etter norske leksikonartikler

Publisert: 11.01.2018 Oppdatert: 28.03.2022 kl.09.11